Træner 1 – riffel eller pistol

Vil du gerne dele din passion for skydning med andre, bidrage til at udvikle dygtige skytter og skabe et attraktivt træningsmiljø i din forening? Så er en træneruddannelse noget for dig.

Med en Træner 1-uddannelse bliver du klædt på til at kunne planlægge og gennemføre effektiv træning af skytter på forskellige niveauer. Du lærer at udvikle deres skydeteknikske kompetencer og bliver klogere på, hvordan du kan tilrettelægge holdtræning, der bidrager til et motiverende og attraktivt træningsmiljø i din forening.

Du kan vælge mellem en Træner 1-uddannelse for enten riffel eller pistol. Fælles for begge uddannelser er, at de sætter fokus på både skydeteknik og træningsmiljø, og på hvordan du som træner kan skabe positiv udvikling og resultater – for både den enkelte skytte og for din forening.

På Træner 1 lærer du blandt andet om:

  • Trænerroller & kommunikation

  • Holdtræning & træningskultur

  • Planlægning af træning

  • Træning af forskellige aldersgrupper

  • Skydeteknik & skydestillinger

  • Korrekt sigte, aftræk & vejrtrækning

Målgruppe

Træner 1-uddannelsen er til dig, der gerne vil være træner i din forening, og dermed bidrage til at udvikle dygtige skytter og et attraktivt træningsmiljø. 

Varighed

Uddannelsen består af fire moduler: to disciplinspecifikke med en varighed på fire timer og to fælles moduler med en varighed på tre timer. Da uddannelsen er modulopdelt, er det muligt at afholde den for eksempel over en weekend, over fire aftner eller en anden kombination.

Forudsætninger

For at deltage i Træner 1 skal du være fyldt 16 år og have gennemført hjælpetræneruddannelsen eller være en erfaren skytte med kendskab til relevante sikkerhedsbestemmelser for skytter og grundlæggende våbenlære.