Idræt om dagen

Skab liv i dagtimerne med idrætstilbud til seniorer i din forening.

Forskning viser, at regelmæssig motion, socialt samvær og mental stimulering bidrager fundamentalt til, at seniorer kan fastholde et liv med en høj grad af kvalitet, selvstændighed og glæde. 

”Idræt om Dagen” er et gennemprøvet koncept fra DGI, som kombinerer alle tre elementer. Der er allerede mere end 200 aktive hold med flere tusinde deltagere fordelt over hele landet – men der er plads til og behov for mange flere. I langt de fleste lokalområder er der alt, hvad der er behov for. Ressourcerne skal bare bringes sammen. Det vil DGI gerne hjælpe dig med. 

Udfyld kontaktformularen nederst på denne side, så kontakter vi dig og hjælper dig og din forening godt i gang. 

Hvad er Idræt om dagen?

Idræt om Dagen er typisk bygget op som to timers aktivitet på en fast ugedag. Typisk begynder man med en samlet opvarmning, derefter er der forskellige aktiviteter, og til afslutning mødes deltagerne mange steder til en kop kaffe, en sang samt af og til lidt at spise. Den sociale dimension i Idræt om dagen er vigtig.

Erfaringerne fra de mere end 200 hold, der allerede er i gang, viser, at selve formen på Idræt om Dagen-konceptet med en fælles velkomst og opvarmning, en tid med fysiske aktiviteter samt en afsluttende hyggestund, er langtidsholdbart og tiltaler en meget bred gruppe af seniorer.

Mange foreninger tilbyder deltagerne at vælge mellem forskellige aktiviteter afhængigt af deres interesser, fysiske form og humør. Aktiviteterne kan være alt fra fællessang og floorball, til stolegymnastik og salsa. Aktiviteterne kan både foregår indendørs og udendørs. Kun fantasien og faciliteterne sætter grænsen. Nogle steder varierer aktiviteterne fra gang til gang, og andre steder følger man faste hold gennem en hel sæson. Konceptet kan bygges op og tilpasses den enkelte forening og deltagernes interesser.

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger