Kvindernes Kampidrætsdag

Frem mod d. 8. marts 2022 sætter vi fokus på kvinder i kampidræt med en landsdækkende kampagne på tværs af klubber og stilarter. Det gør vi sammen med en række specialforbund med målet om at få flere piger og kvinder til at dyrke kampidræt. Og vi vil have din klub med i kampagnen!

Kvindernes Kampidrætsdag 2022

Vi er overbeviste om, at kampidrætten kan være med til at skabe meningsfulde fællesskaber, øge trivslen og styrke den mentale sundhed hos dem der dyrker kampidræt. Det er et af de mest centrale budskaber, som vi kommer til at dele på især sociale medier i den kommende periode. Og det er de budskaber, vi sammen med jer, skal have ud at leve i den danske befolkning.

Derfor beskæftiger vi os med piger og kvinder i kampidræt

Inden for kampidræt er kun ca. 30 % af medlemmerne piger eller kvinder. Derudover er der en generel tendens til at pigers idrætsdeltagelse falder, når de rammer teenageårene. Det går især udover foreningsidræt der fravælges, til fordel for andre aktiviteter. Desuden er der desværre mange fordomme om, hvad det vil sige at dyrke kampidræt som kvinde. Den forestilling vil vi gerne ændre på.

Vis mere Vis mindre

Tag del i kampagnen som klub

Frem mod 8. marts igangsætter vi en række aktiviteter, der skal sætte fokus på kvinder i kampidræt. Vi kommer bl.a. til at dele en række portrætter af kvinder, der på den ene eller anden måde er involveret i kampidræt, og så stabler vi åbent-hus-arrangementer på benene sammen med klubber ligesom jeres. Herudover arrangerer vi en række kurser og webinarer, som kan give jer viden om og redskaber til at løfte opgaven omkring piger og kvinder i jeres klub.

I kan tage del i kampagnen, uanset om I ønsker at arrangere et åbent-hus-arrangement eller ej. Så længe I som klub tager stilling til, hvordan I skaber gode rammer for kvinder i jeres klub, så er opgaven løst. Den vigtigste indsats i den kommende tid bliver, at vi sammen sætter fokus på kvinder i kampidræt, så flere får lyst til at starte. Og gerne hos jer.

Har I gode erfaringer med, hvordan I beskæftiger jer med piger og kvinder i jeres klub, så vil vi meget gerne høre dem. Måske ligger I inde med gode historier om særlige initiativer, der har rekrutteret flere kvinder i jeres klub. I så fald opfordrer vi jer til, at dele dem, så andre kan lade inspirere. 

Slå dørene op for nye medlemmer med et åbent hus-arrangement

Ønsker I at arrangere et åbent-hus-arrangement, som led i kampagnen? I så fald er rammerne omkring aktiviteten og indholdet helt op til jer. Det eneste I skal gøre er at åbne dørene og stille instruktører og frivillige til rådighed. De seneste år har vi set alt lige fra "mor-datter/veninde-træning" til "træning-og-pizza", fællesspisning og meget mere. Kun fantasien sætter grænser.

Hvis I vil være med, så udfyld formularen nedenfor. Når I har udfyldt formularen, bliver jeres arrangement fremhævet på vores site. Vi sørger for tilmelding til arrangementet og vi promoverer arrangementet via bl.a. Facebookannoncering. På den måde forsøger vi efter bedste evne, at nå ud til nye, potentielle medlemmer der kan opdage alle de gode egenskaber ved netop jeres kampidræt (og jeres klub).