Naturen Gør Alle Børn Glade

Projektet Naturen Gør Alle Børn Glade har blik for sårbare børn og unge og er særligt relevant for foreninger, der tilbyder friluftsaktiviteter med struktur og klare rammer.

Naturen gør alle børn glade afvikles i perioden 2019-2021. I projektperioden køres der forløb i foreningsregi med en mindre børnegruppe, som er sammensat af skolens personale, og som går til aktiviteten i foreningen én gang om ugen i ca. 12 uger.

Aktiviteten foregår i skoletiden, og børnene følges af skolens personale, men det er instruktørerne fra foreningen, som står for undervisningen. Projektet dækker som udgangspunkt udgifterne i forbindelse med undervisningsforløbet og er afhængigt af idrætsgren, antal instruktører og forløbets længde.

Forløbet bygger bro mellem skole og forening, og hjælper børnene til at tage det første skridt ind i foreningslivet. Dette har stor værdi for det enkelte barn - og for foreningen, som oplever øget kendskab og potentielt nye medlemmer.

Banker dit foreningshjerte for ALLE børn?

Så er det måske din forening vi står og mangler. Med projektet Naturen gør ALLE børn glade, er det naturen der sætter rammen for at få sårbare børn og unge til at dyrke mere idræt.

Ved at deltage i projektet opnår foreningen synlighed og anerkendelse – og gør samtidig en forskel for sårbare børn og unge.

Hvad får foreningen?

 • Gratis uddannelse for foreningens instruktører/trænere inden for Naturoplevelser
  for sårbare børn og unge
 • Mulighed for at deltage i Trænernetværket - et forum hvor foreningerne kan spare
  med hinanden
 • Synlighed af og anerkendelse for at gøre en forskel for sårbare børn og unge
 • Potentielle nye medlemmer
 • Hvad skal foreningen?
 • Stille trænere/instruktører til rådighed
 • Afvikle forløbene (projektet dækker som udgangspunkt udgifterne i forhold til forløbene)

Samarbejdspartnere

Projektet er et samarbejde mellem DGI Vestjylland og FrivilligVest. Den finansielle støtte kommer fra Friluftsrådet.

 FR_logo_byline_RGB_A4.png