Unge i landsbyklynger

Unge i Landsbyklynger involverer unge i udviklingen af deres lokalområde. Her definerer og skaber unge selv de tilbud, der gør en forskel for deres liv.

Unge i Landsbyklynger involverer unge i udviklingen af deres lokalområde. Her definerer og skaber unge selv de tilbud, der gør en forskel for deres liv.

Projektet ruller flere steder i landet og er koblet op på lokale Landsbyklynger eller foreninger, hvor de unge selv definerer og skaber varige fællesskaber for unge i deres eget lokalområdet. Målgruppen er 16-25-årige på tværs af landsbyer og interesser, og projektet er støtter af VELUX-FONDEN.

Lokale unge i Fuglebjerg gør en forskel
I år 2019-2020 har vi i DGI Storstrømmen fulgt og været en del af processen med at opstarte et ungefællesskab i Fuglebjerg og omegn med tilknytning til Landsbyklyngen, Landet mellem Byerne. Her har 6 unge startet fællesskabet Flying Youth, der alle bor og har tilvalgt lokalområdet, og som gerne vil skabe en ny fortælling om unge i Fuglebjerg. Konkret laver de arrangementer for andre unge i byen, de involverer sig i den lokale esports-forening og laver events i samarbejde med den lokale ungdomsklub. Drømmen for Flying Youth er at få deres eget sted, hvor de kan spille brætspil, rode med knallerter og hænge ud, når det bliver mørkt og koldt og klubben har lukket. Fællesskabet er blevet til som en del af projekt Unge i Landsbyklynger i samarbejde med lokale aktører, Landsbyklyngen og Næstved Kommune.

Unges Aktive Fællesskab i Rødvig

Et nyt ungefællesskab er ved at se dagens lys i Rødvig. I løbet af efteråret 2021 har DGI Storstrømmen mødtes med unge i Rødvig på Stevns. Ungefællesskabet er ved at tage form, og de unge drømmer om, at skabe et aktivt fællesskabet med sjove uforpligtende aktiviteter, hvor alle kan være med. De er godt i gang med planlægningen og til sommer 2022 rykker aktiviteterne ned på stranden, hvor der sættes fokus på fællesskab, vand- og strandaktiviteter såsom strandhåndbold, SUP og meget mere. De unges aktive fællesskab støttes godt op om af lokale foreninger, der gerne vil bidrage til flere aktiviteter for og med unge.

Vil du arbejde med ungeinvolvering i din forening eller i dit lokalområde?
Så tag endelig kontakt til os. I DGI Storstrømmen arbejder vi på at være med til at starte endnu flere lokale ungefællesskaber op, samt bruge erfaringerne fra Unge i Landsbyklynger til at arbejde på at skabe plads til ungedrevne initiativer i foreningsfællesskaberne.

Se mere:
Læs mere om projektet her