STU i bevægelse med naturen

”STU - i bevægelse med naturen” handler om, at skabe mere bevægelse i hverdagen hos de elever, som går på STU i Næstved i samarbejde med deres pædagoger og lærere, naturvejlederne i Næstved Kommune og foreningerne. Projektet er støttet af Friluftsrådet.

I projektperioden (september 2018 – august 2021) er STU i Næstved derfor blevet DGI certificeret. Projektets formål er også at introducere pædagoger, lærere og elever for de muligheder der er i den omkringliggende natur. Det er f.eks. aktiviteter, oplevelser, læring og ikke mindst ro. Målet er at naturen opleves som et trygt og rart rum for eleverne, der altid er tilgængeligt, både når de er i skole og i deres fritid. Flere af pædagogerne bliver uddannet i at lave kano, kajak og SUP aktiviteter med deres elever og STU i Næstved får deres helt egen Naturbase med bålhytte, hvorfra der kan arrangeres sanseture, historievandringer, laves bålmad og dyrkes krydderurter mm.

Med erfaringerne fra DGI FOKUS er det etableret samarbejde med Næstved Skytteforening, hvor en gruppe elever går til skydning en gang om ugen i perioder af ca. 3 måneder. Desuden er flere pædagoger blevet uddannet til at køre MTB med eleverne og der arbejdes på at STU i Næstved kan oprette sin egen forening, hvor eleverne også kan dyrke de mange aktiviteter i deres fritid samt lære, hvordan foreningslivet fungerer.

STU i bevægelse - kano

STU i bevægelse - bålmadSamarbejdspartnere:
STU i Næstved: https://stuinaestved.dk/
Naturvejlederne i Næstved Kommune: https://www.naestvednatur.dk/
Næstved Skytteforening: https://www.naestvedskytteforening.dk/

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger