Mød DGI Storkøbenhavns bestyrelse
DGI Storkøbenhavns bestyrelse udstikker retningen for vores arbejde i de 11 kommuner.
Lær bestyrelsen bedre at kende, ved at klikke på billederne nedenfor.
DGI Storkøbenhavns bestyrelse udstikker retningen for vores arbejde i de 11 kommuner.
Lær bestyrelsen bedre at kende, ved at klikke på billederne nedenfor.
De sidste seks år har Peder primært arbejdet som professionelt bestyrelsesmedlem i en række virksomheder og organisationer i ind- og udland, ligesom han er medejer af p.t. fem virksomheder i Danmark, Sverige og USA.
Tidligere har Peder været ansat som CFO i store IT-organisationer, hvorefter han blev iværksætter i otte år indtil var med til at sælge virksomheden i 2011, der nu er en del af TDC.
Peder har siddet godt fire år i bestyrelsen for DGI Storkøbenhavn, heraf godt tre år som formand.
Han er uddannet fra hhv. Århus og Københavns Universiteter og har en kandidatgrad i økonomi, samt en efteruddannelse fra Københavns Universitet i bestyrelsesarbejde.
Forud for bestyrelsesarbejdet i DGI Storkøbenhavn har Peder siden starten af 1990’erne været tilknyttet en lang række funktioner på landsplan, herunder bl.a. landsudvalget i DGI volleyball, medlem af DGI Uddannelsesforum og formand for DGI Kommunikationsforum.
Endelig har vores bestyrelsesformand som helt ung været aktiv i diverse foreninger og var med til at stifte sin første idrætsforening som 17-årig.
DGI og ikke mindst DGI Storkøbenhavn er inde i en meget spændende udvikling. Specielt samarbejdet med DIF og de særlige udfordringer på idrætsområdet i hovedstaden er dybt motiverende for mig.
Baggrund
Jeg har altid dyrket idræt - fra svømning og dans som barn til håndbold og Basketball som ung, til gymnastik, som mor og mormor. Jeg har bidraget til bestyrelsesarbejde 20 år først i Falcon Basket og senest i Gymnastikforeningen ODK.
Især gymnastik betyder meget for mig – det er så fedt at se hvad den idræt giver til sine medlemmer, instruktører og frivillige. Derfor var det helt naturligt at sige ja til at være talsperson for netværket ”Fremtidens Gymnastik i København” – der er virkelig behov for en specialfacilitet for gymnastik, da Københavns Kommune ikke har en eneste! Det arbejder jeg målrettet på at opnå i tæt samarbejde med netværket.
Jeg er uddannet Cand.merc. og har arbejdet med marketing, kommunikation, projektledelse med fokus på stakeholdere, for gennem samarbejde sikrer vi optimale løsninger.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Jeg har siden jeg blev valgt ind i DGI Storkøbenhavns bestyrelse især arbejde med Aktivitets- og Foreningsudvikling (også kaldet AFU-gruppen). Foreningerne er vores medlemmer, og de er altid i fokus. Derfor lægger jeg vægt på, at DGI er der for medlemmerne. Foreninger - store som små - gamle som nye - og i den form der er behov for. Det kræver dialog.
Hvilken retning bør DGI Storkøbenhavn bevæge sig i?
Bevæg Dig For Livet-målene kræver, at vi lykkes i København – foreningsdeltagelsen skal styrkes, for København halter efter landsplan. Det er i vores landsdel, vi skal hente de mange nye idrætsaktive og nye medlemmer i foreningerne.
DGI’s landsledelse har fokus på dette, og har sat ’børnene’ på agendaen – vi er klar i DGI Storkøbenhavn! Den udfordring skal vi lykkes med, og gennem et godt samarbejde med skoler,SFO’er og foreninger kan vi (Foreningerne og DGI i samarbejde) tilbyde idræt i trygge rammer i overgangen mellem skole og fritid, så det fremtidige foreningsliv vil blomstre.
Sidst men ikke mindst skal vi have fokus på pigerne – flere piger med i foreningerne – blandt andet ved at bygge faciliteter til idræt, hvor piger er mest aktive. Det lægger jeg kræfter i lykkes for foreningerne og i DGI Storkøbenhavn.
Kontaktoplysninger
Tlf.: 29 28 03 78
Mail: Pia9sted@hotmail.com
LinkedIn: Pias LinkedIn profil
Baggrund
Mine frivillige rødder går helt tilbage til fra barnsben i Jylland, hvor jeg starte som hjælpetræner og sidenhen blev instruktør i den lokale gymnastikforening. Sidenhen har jeg været på Ollerup Gymnastikhøjskole og selv aktivt deltaget som udøver på både forenings- og landsdelshold. Efter jeg er kommet til København, har jeg hjulpet til på en række hold, herunder været instruktør på DGI-Storkøbenhavns landsdelshold samt været kasserer - og nu formand i Storkøbenhavns Gymnastikforening.
Min forkærlighed for arbejdet i lokalforeninger, de frivillige og i særdeleshed gymnastikken har også resulteret i, at jeg engagerede mig i det frivillige arbejde i DGI-Storkøbenhavn gennem Stævneudvalget, Foreningskontaktudvalget og senest formand i gymnastikudvalget. Her forsøger vi at bidrage til udviklingen i foreningen gennem fx foreningsspecifikke tilbud og fremme idrætten generelt.
Jeg er uddannet Cand. Polit (økonomi) fra København Universitet, og arbejder til dagligt i Finansministeriet, hvor jeg sidder med varetagelsen af en række af statens selskaber. Herfra kan den systematiske tilgang til arbejdet bidrage til at forstå idrætspolitiske udfordringer og søge tværgående og holdbare løsninger.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Som organisation mener jeg, vi har en særlig forpligtelse i at sætte foreningerne, de frivillige og kulturen omkring disse højt på dagsordenen. Det er grundstenen i vores arbejde og for mig. Det er derfor vigtigt, at vi løbende styrker arbejdet med disse området og sikrer de bedste forudsætninger for udvikling.
Det gælder både, i forhold til at bidrage til udviklingen i den enkelte forening, om det så er at hjælpe til at øge medlemsantallet eller finde instruktører, eller ved at være aktiv i den idrætspolitiske debat om de rammer, som vores medlemsforeninger er underlagt, fx ved gentagne gange at pege på manglen af nødvendige idrætsfaciliteter.
Hvilken retning bør DGI Storkøbenhavn bevæge sig i?
Gennem de seneste 10 år har DGI-Storkøbenhavn gennemgået en naturlig og nødvendig udvikling, hvor arbejdet og tilgangen til at foreninger mv. at gjort mere brugervenlig og specialiseret.
Jeg ønsker, at DGI-Storkøbenhavn fortsat skal medvirke til at gøre det lettere at drive forening og være frivillig ved at fokusere på både de indre og ydre rammer - og med mulighed for at tage højde for de enkelte foreningers behov.
Hvis vi skal lykkes med dette, kræver det blandt andet et endnu tættere samarbejde med foreninger, kommuner og andre relevante aktører og at vi fortsat arbejder for at sikre børn og unges mulighed for at deltage i foreningernes aktiviteter; både som medlem, men i høj grad også som frivillig.
Kontaktoplysninger
Tlf.: 40 36 63 32
Mail: woodpoulsen@gmail.com
LinkedIn: Mortens LinkedIn profil
Baggrund
Jeg har skudt med riffel fra 12 års alderen. Har deltaget i NM’er, EM’er og VM’er. Jeg har vundet danske mesterskaber individuelt og på hold i DGI og DIF samt i Dansk Militært Idrætsforbund.
Som studerende var jeg forretningsfører i Akademisk Skytteforening (AS), hvor jeg deltog i bestyrelsesmøderne først som referent, senere som valgt bestyrelsesmedlem. Jeg deltog i en årrække som repræsentant for AS i DDSG&I’s årsmøder på Hotel Nyborg Strand. Fra 2009 har jeg været formand for skytterne i AS.
I 2005 indtrådte jeg i bestyrelsen for Storkøbenhavns Skytteforeninger, som efter fusion med andre københavnske landsdelsforeninger blev til De Danske Skytteforeninger Storkøbenhavn, hvor jeg var formand indtil fusionen med DGI Storkøbenhavn i 2014. Jeg har siden været skytternes repræsentant i DGI Storkøbenhavns bestyrelse.
Fra stiftelsen i 2011 har jeg været formand for Københavns Skyttecenter, som tidligere blev drevet af Københavns Kommune. Københavns Skyttecenter havde i 2018 seks fuldtidsbeskæftigede og en omsætning på godt 7 mio. kr. årligt.
Jeg er uddannet Cand.polit. og har arbejdet som ansvarlig for økonomi og regnskaber i ATP, PFA Pension og Ekspres Bank. Efter afslutningen af min erhvervskarriere har jeg arbejdet som bestyrelsesmedlem i en række pensionsselskaber, hvor jeg har været formand for revisionsudvalgene. Jeg er i dag fortsat bestyrelsesmedlem i Lærernes Pension.
Fra min hjemsendelse i 1970 frem til alder 60 har jeg haft kontrakt med forsvaret om rådighedstjeneste som reserveofficer med to-fire ugers tjeneste om året og har i den sammenhæng gennemgået forsvarets uddannelse for stabsofficerer af reserven.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Vores vigtigste opgave i DGI Storkøbenhavn er at være til for medlemsforeningerne og sikre, at de har/får bedre forhold i storbyen.
Hvilken retning bør DGI Storkøbenhavn bevæge sig i?
Jeg synes, at det er vigtigere at være der for medlemmerne, end at være der for projekter, der kan have en tendens til at være nok i sig selv.
Kontaktoplysninger
Tlf.: 20 32 62 00
Mail: Finn@Scheibye.dk
LinkedIn: Finns LinkedIn profil
Baggrund
Et liv i idræt. Er vokset op i Valby med masser af timer i Fremad Valby. Har spillet fodbold og håndbold, stået på langrendsski og alpint, svømmet og roet kajak, cyklet og har endda været forbi en danseskole dengang mødre ville have deres drenge til at danse. Startede som træner allerede som 18-årig og tog en bestyrelsespost som 20-årig. Har været med som træner i fodbold med alt fra babyhold til 1. division - og alt derimellem.
Har en baggrund med idræt og samfundsfag fra Københavns Universitet. Fik første idrætsjob i DIFs projekt for asylansøgere, og blev siden konsulent i hvad der dengang hed Roskilde Amts Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening og senere konsulent for firmaidrætterne under DGIs dannelse.
Har undervist et par HF-klasser i idræt og været projektansat bl.a. i et fælles uddannelsesprojekt mellem DGI, DIF og DUF samt arbejdet med mange andre idrætsprojekter.
Som københavner med stor interesse for udvikling af idrætten i byen har det været naturligt at være med omkring folkeoplysningsudvalget i kommunen, hvor han har været suppleant i udvalget i to perioder.
Er desuden medlem af lokaludvalget på Østerbro.
Hvilke områder er vigtige for dig?
De lokale foreninger! For mig bør udviklingen af de lokale foreninger være helt grundlæggende i alt hvad DGI, Storkbh. laver.
Derudover er medlemsdemokratiet vigtig for mig. Hvordan involvere vi flere? Hvordan gør vi foreningsdemokratiet mere levende? Hvordan sikrer vi at alle foreninger er del af DGIs arbejde og hvordan udvikler vi de demokratiske processer?
Hvilken retning bør DGI Storkøbenhavn bevæge sig i ift. den kommende strategiperiode?
De lokale foreninger er det vigtigste. Vi bør arbejde for, at de lokale foreninger bliver stærkere - til at klare deres opgaver og bedre til at definere sine egne veje. Jo større fokus på de lokale foreninger og mindre på DGI, jo stærkere ser jeg DGI blive.
Kontaktoplysninger
Tlf.: 31 90 49 56
Mail: js@bkskjold.dk
LinkedIn: Jans LinkedIn profil
Baggrund
Jeg har over årene siddet som frivillig i mange forskellige sammenslutninger, bl.a. sidder jeg/har jeg siddet i bestyrelsen for en Ungdomsskole, i Folkeoplysningsudvalg, i en grundejerforening, i Idrætssammenslutningen (FIL) som formand samt i Vidensby Netværk. Jeg har stor erfaring inden for flere idrætsgrene gennem de seneste 45 år og er pt. bl.a. idrætsaktiv to gange ugentligt, hvor jeg spiller floorball.
Jeg har gennemført en finansuddannelse og har tidligere været ansat i en bank, men er nu gået på pension.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Jeg har i flere år haft diverse samarbejder med DGI Storkøbenhavn. I forhold til mit arbejde i DGI Storkøbenhavn interesserer jeg mig særligt for kommunale samarbejder samt ungeidræt og træningsfællesskaber og idræt for ældre. Derfor ønsker jeg, at disse retninger bliver en del af den kommende strategiperiode i DGI Storkøbenhavn.
Kontaktoplysninger
Tlf.: 40 36 51 10
Mail: anni.frisk@gmail.com
Baggrund
Jeg er en positiv person, der altid vil gøre mit for at børn og unge får mulighed for et godt, sundt og socialt samvær med idrætten er i fokus. Jeg er dybt engageret i det lokale idrætsliv i Hvidovre, bl.a. som medlem af FOU i Hvidovre, hvor jeg er valgt som repræsentant for Handicapidrætten. Herudover sidder jeg med i fordelingsudvalget, der tager sig af fordeling af foreningers ansøgte tider i haller og gymnastiksale. Ikke mindst er jeg formand for Hvidovre Gymnastik, hvor jeg har siddet med i bestyrelsen i de sidste 12 år - og har de sidste 9 år været formand for en forening i rivende udvikling. Jeg har brugt ufattelig mange timer på at få kommunen til at godkende ombygning af Sønderkærhallen til et spændende Spring- & Motorikcenter. Indvielsen heraf fandt sted for ca. 4 år siden.
Jeg er uddannet Repro-fotograf med Litografi som speciale og er indehaver af TrykPortalen – et trykkeri på Vestegnen, hvor vi producerer alle former for grafisk produktion.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Som formand for Hvidovre Gymnastik, har jeg i mange forbindelser haft et – og har stadig – et fantastisk samarbejde med DGI Storkøbenhavn.
Det er særligt vigtigt for mig, at især børn og unge får mulighed for et godt, sundt og socialt samvær med idrætten i fokus. Dette forsøger jeg at arbejde for, bl.a. som frivillig igennem mit lange foreningsliv, som formand for Hvidovre Gymnastik og igennem de sidste 7 år, som politiker i forskellige kommunale udvalg.
Hvilken retning bør DGI Storkøbenhavn bevæge sig i ift. den kommende strategiperiode?
Jeg ser gerne, at DGI Storkøbenhavn involveres i flere kommuners fremtidige planer i forbindelse med idrætsfaciliteter. På samme måde som Københavns kommune, allerede nu inviterer DGI Storkøbenhavn med, som en vigtig faktor for optimal planlægning af idrætsfacilitetsudvikling.
Derudover ser jeg gerne et styrket DGI Storkøbenhavn med gode resultater i de indgåede partnerskabsaftaler med kommuner og udbygget partnerskabsaftalerne, således at de indgås med alle kommuner i Storkøbenhavn.
Kontaktoplysninger
Tlf.: 21 69 29 80
Mail: fb@famblohm.dk
Baggrund
Siden jeg som 5-årig begyndte til fodbold i det midtjyske, har foreningsidræt, bevægelse og de fællesskaber, der fulgte med, været en rød tråd i min opvækst. Idræt har for mig været med til at skabe mange fællesskaber – også på tværs af kulturforskelle. Siden miniputårene har jeg været på Gerlev Idrætshøjskole og sidenhen, i løbet af studietiden i København, været instruktør for Gefion GymLeg-hold og fodboldtræner for Egmont Kollegiet på Østerbros kvinde 7-mandshold. I forbindelse med min praktik i efteråret 2017 var jeg en del af DGI Storkøbenhavns projekt og udviklingsteam.
Mit drive for at være en del af idrætten og de ungefællesskaber, jeg fandt heri – både i og uden for foreningsidrætten - har resulteret i, at jeg har engageret mig i diverse frivillige indsatser og udvalg, herunder bl.a. foreningsmedlem og frivillig suppleant i bestyrelsen for Boldklub Viktoria samt frontperson i Gerlev Idrætshøjskole Elevforenings bestyrelse. Senest har jeg engageret mig i og arbejdet for vigtigheden af diversitet i DGI, og især for DGI Storkøbenhavn, hvilket resulterede i, at jeg i dag sidder med i DGI Storkøbenhavn arbejdsgruppe for mangfoldighed.
Jeg er uddannet Cand. Scient. i Idrætsvidenskab med specialisering i diversitet og sports governance. Jeg blev færdiguddannet i januar 2020, og arbejder til daglig hos Copenhagen 2021, hvor jeg sidder som Sport Tournament Coordinator for WorldPride & EuroGames 2021.
Hvilke områder er vigtige for dig?
For mig er foreningsidrætten noget særligt, som jeg synes, at vi skal værne om. Jeg synes samtidig at det er vigtigt, at foreningsidrætten ikke bliver for ens i sin form, sammensætning og retning, hvorfor jeg finder det essentielt, at foreningsidrætten udvikler sig i retning af at være mere divers i alle dele af foreningen, bl.a. inden for alder, seksualitet, køn og social baggrund.
Særligt ligger unge målgruppen mig nært og især i et interkulturelt perspektiv. Det skal være meningsfyldt for alle unge at være en del af foreningsidrætten i DGI Storkøbenhavn, og der skal være plads til ungefællesskaber, demokratisk inddragelse og -forskellighed på tværs af foreningen og foreningerne.
Diversitet og ungekultur er derfor to områder, som jeg ønsker at tage politisk ansvar for, således at de forsat understøttes og udvikles i DGI Storkøbenhavn.
Hvilken retning bør DGI Storkøbenhavn bevæge sig i?
Det er afgørende for mig, at DGI Storkøbenhavn sætter politisk fokus på foreningsudvikling i et diversitetsperspektiv. Jeg ønsker at være medvirkende til, at DGI Storkøbenhavn bliver skarpe på at løse virkelighedens udfordringer ift. diversitetsagendaen i idrætsforeningerne, således at alle, uanset alder, køn, seksualitet og social baggrund både på banerne, i klublivet, foreningsudvalgene og i bestyrelsen skal kunne føle sig som en del af og repræsenteret i idrætsforeningernes fællesskaber.
Samtidig brænder jeg for, og ønsker at medvirke til, en højere grad af demokratisk inddragelse af de unge, således at DGI Storkøbenhavn bevæger sig hen imod skabelsen af en platform for en ungefællesskaber og -kultur på tværs af medlemsforeningerne.
Kontaktoplysninger
Tlf.: 23 45 57 74
Mail: Line.kraegpoeth@gmail.com
LinkedIn: Lines LinkedIn profil
Baggrund
Jeg har været meget aktiv som yngre, hvor jeg har prøvet så meget forskelligt sport som muligt. Omkring gymnasietiden faldt dette dog til siden, hvor af jeg ikke har været aktiv i 10-15 år, før jeg fandt arbejde på DTU, hvor jeg begyndte at dyrke sport igen.
Jeg så et potentiale i den klub, jeg indgik i, og tiltrådte hurtigt i bestyrelsen. Her mødte jeg en bestyrelse uden overskud - og vilje - til at løfte klubben op og i den retning, som jeg gerne ville. Derfor tiltrådte jeg som formand og fik samtidig en ny bestyrelse bag mig, der var villige til at lægge mere arbejde i klubben.
Jeg er stadig meget ny inden for foreningslivet og idrætten, dog med viljen til at lære og lysten til at efterlade idrætten i en bedre position end da jeg kom til den.
Til daglig arbejder jeg som laborant på DTU Kemi, hvor jeg er i konstant kontakt med de studerende. Jeg bruger dog mest af tiden på at finde løsninger på opstående problemer, og på at optimere og/eller reparere udstyr.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Jeg har begrænset erfaring med DGI generelt, men jeg er meget interesseret i at lære mere om de større spillere inden for idrætten i Danmark, og hvordan man agerer inden for sådan et miljø.
Jeg har siddet som formand for en af Danmarks største Klatre klubber (DTU Climbing) i 3 år, hvor jeg har lykkes med at mere end fordoble vores medlemstal i denne periode. Derudover har jeg været en del af bestyrelsen for DTU Sport i halvanden år. DTU Sport er en paraplyorganisation, hvor bestyrelsen dækker over 16 forskellige sportsgrene og foreninger.
Hvilken retning bør DGI Storkøbenhavn bevæge sig i ift. den kommende strategiperiode? / Særlig interesse?
Min hovedinteresse er at få spredt klatring ud til en større del af befolkningen og sørge for at de faciliteter, der er til de studerende i Københavnsområdet - fra gymnasier til universiteter - er dækkende og vidtgående nok til, at alle kan få noget ud af det.
Derudover har jeg et ønske om at få flere danskere til at bevæge sig mere. Her kan det være en fordel at udnytte nogle af alle de ildsjæle, der allerede er og støtte op om dem, således at vi kan få et aktivt Danmark året rundt.
Kontaktoplysninger
Tlf.: 26 80 21 19
Mail: phch@kemi.dtu.dk
LinkedIn: Phillip Charlies LinkedIn profil