Vil du gøre jeres forening endnu mere attraktiv?

DGI Østjylland står altid klar til at yde bistand til vores medlemsforeninger. Vores arbejde kan beskrives med tre overskrifter; rådgivning, sparring og udvikling.

DGI er den førende kompetence inden for leder- og foreningsudvikling i Danmark. Det betyder, at du som foreningsleder kan få hjælp af vores konsulenter til alle de udfordringer, du møder i dit arbejde i foreningen.

Vi har mange gennemprøvede og succesrige kurser og koncepter på hylden, som er udviklet med baggrund i erfaringer fra foreninger i hele landet, men vi kan også skræddersy et forløb til de unikke udfordringer i netop din forening.

Målet er altid, at I kommer til at arbejde bevidst med at udvikle jeres forening i den retning, I ønsker.

Bestil et kursus til jeres forening


Kursus 1: Sæt fokus på frivilligheden i foreningen

Dette kursus sætter fokus på de vigtigste ressourcer i foreningen; de frivillige. Vi arbejder med at skabe en endnu mere attraktiv forening, hvor det er fedt at blive og være frivillig – uanset om det er til længerevarende udvalgsposter eller korte, afgrænsede ad hoc-opgaver.

Med kurset får foreningen viden om og værktøjer til, hvordan man optimerer arbejdet med frivillighed med speciel fokus på tiltrækning af nye frivillige, motivation og anerkendelse af nuværende frivillige og udarbejdelse af en frivillighedsstrategi.

Kursus 2: Bliv klog på de sociale medier i foreningslivet

Vil jeres forening gerne være mere synlig på Facebook eller Instagram overfor medlemmer, potentielle medlemmer, forældre og andre interessenter? Og vil I have redskaberne til at komme godt og hurtigt i gang, uden at bruge flere timer om ugen? Så er dette kursus lige noget for jer!

Kurset er et basiskursus, som henvender sig til foreningsledere, der gerne vil godt i gang på de sociale medier. I bliver blandt andet vejledt i, hvordan man opretter foreningen korrekt med tips, tricks og gode råd til at skabe indhold, der får likes.

Kursus 3: Moderne kommunikation for foreninger

Kommunikation er en svær ting! Ikke mindst i nutidens moderne samfund, hvor folk er under 'kommunikativ beskydning' som aldrig før. Informationsflowet har aldrig været større, så hvordan kommer foreningen ud med sit budskab til nuværende og potentielle medlemmer?

Vi ser nærmere på, hvad der egner sig til hvilke medier/kanaler og hvornår, hvilken strategi der passer til jer og hvordan jeres forening fører den og jeres kommunikative behov ud i livet.

Kursus 4: De pokkers unger og deres forældre

Hvordan skaber vi plads til alle børn i foreningen? Hvordan får vi dem til at komme til træning? Hvordan får vi teenagerne til at fortsætte med at dyrke idræt i foreningen? Og hvordan håndterer vi forældrene? Spørgsmålene er mange!

Det handler at få mere viden om børn og unges psykologiske udvikling, at få de rigtige pædagogiske redskaber og sætte dem i spil på de rigtige tidspunkter, og at få diskuteret holdningen til forældrene, når de ind i mellem bliver en udfordring. Og så handler det om kommunikation. Hvordan vi fanger børn, unge og forældre i øjenhøjde?

Alt dette og mere til bliver jeres forening introduceret til på dette kursus, hvor formålet er at gøre det sjovere og en lille smule lettere at være frivillig, når man arbejder med børn og unge. Kurset har også det 'lille', men ikke helt ubetydelige, underformål at mindske noget, som rigtig mange foreninger kæmper mod – at mindske frafald af både teenagere og frivillige.

Har jeres forening andre ønsker?

Vi kan altid tilpasse eller skræddersy et kursus til netop jeres forening. Vores konsulenter kan eksempelvis hjælpe med:

 • Foreningsseminarer og bestyrelseskurser
 • Foreningsudvikling
 • Teambuilding-forløb
 • Lederrekruttering
 • Lederuddannelse
 • Bestyrelsesarbejdet
 • Foreningsstruktur
 • Aktivitetsudvikling
 • Information og kommunikation i foreningen
 • Foreningsjura
 • Vedtægter
 • Foreningsbyggeri og facilitetsudvikling
 • Oplysning til foreninger om DGI
 • "Provokation" – med- og modspil i diskussioner af idrætspolitisk karaktér
 • Fritids- og sundhedspolitik
 • Samværspolitik og børneattester

Vi glæder os til at høre fra jer.