I gang i naturen - sammen om livet

”Med I gang i naturen – sammen om livet” vil vi inspirere nye såvel som etablerede gåfællesskaber til at inddrage naturen undervejs på gåturen, igennem aktiviteter med fokus på at holde hjerne og krop frisk med det sociale samvær i centrum.

Initiativet udspringer af et tæt samarbejde mellem DGI og Alzheimerforeningen, og er støttet af Socialstyrelsen. ”I gang i naturen” henvender sig til alle der holder af gode oplevelser i naturen sammen med andre. Herunder er der også fokus på at skabe gode rammer for at inkludere mennesker med demens, og derigennem bidrage til et demensvenligt samfund.

Vi inddrager de gode erfaringer fra den demensvenlige idrætsforening, DGI naturtræning og DGI's arbejde med uddannelse af gåværter.

 

Sådan kommer du i gang med "I gang i naturen"

Kom med til en af vores 4 timers værtsuddannelser, hvor vi klæder jer godt på til at inddrage øvelser fra DGI naturtræning og Hold Hjernen Frisk. Derudover får i viden om demens og tips til tilrettelæggelse af den gode gåtur.

I får efterfølgende en opstartspakke med aktivitetskort og øvelsesguide, til at hjælpe jer godt i gang.

Vidste du, at fysisk aktivitet, fællesskab og socialt samvær ikke alene kan mindske symptomerne på demens, men også forebygge demens?

Læs mere om det på: https://www.alzheimer.dk/hjernesund/

 

Find et gåfællesskab med inspiration fra I gang i naturen nær dig

 

Se listen over gåfællesskaber med naturaktiviteter