Bestyrelsen
I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland står landsdelsbestyrelsen, der udstikker retningen for organisationen mellem årsmøderne.
I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland står landsdelsbestyrelsen, der udstikker retningen for organisationen mellem årsmøderne.
Baggrund: Jeg har ”altid” været frivillig i foreningsarbejdet i det midt- og vestsjællandske – og jeg nyder det stadigvæk. Som helt ung var jeg med i Tuse IF, hvor jeg startede en volleyballafdeling op og endte som formand for hovedforeningen, Tuse IF. I dag er jeg aktiv i flere foreninger herunder Tune IF, Mensalgård Golfklub og i bestyrelsen i Greve Golfklub. Jeg er læreruddannet fra Holbæk Seminarium, har arbejdet som idrætskonsulent i DDGU, skoleleder på Tuse skole, direktør i Holbæk Kommune og direktør i Falck Healthcare, Falck Jobservice.
Som formand er min rolle at tegne den politiske retning for DGI Midt- og Vestsjælland i tæt samarbejde med alle de frivillige og resten af bestyrelsen. Jeg trækker dagligt på mine erfaringer og baggrund som både frivillig foreningsleder og leder i offentlige og private virksomheder – og jeg brænder for udviklingen tæt på vores medlemsforeninger i DGI Midt- og Vestsjælland.
Hvilke områder er vigtige for dig: Vi er og skal være tæt på vores medlemsforeninger. Udviklingen skal ske i tæt samarbejde med vores flere end 800 medlemsforeninger. Medlemsforeningerne skal opleve os som nærværende og involverende – og der skal være kvalitet i vores tilbud.
Det er vigtigt, at DGI’s holdninger og handlinger er synlige. Vi er derfor aktive i alle relevante idrætspolitiske debatter, og vi er synlige for politiske beslutningstagere både på kommunalt og landspolitisk plan.
Vi har ”styr på” de velkendte og efterspurgte aktiviteter i DGI. Det gør, at vi kan tillade os at afprøve nye veje og støtte nye initiativer indenfor idrætten. Vi indgår i udviklingsprojekter, hvor vi skal teste og eksperimentere for at blive klogere og få ny viden til gavn for vores medlemsforeninger.
Vi har som landsdel arbejdet benhårdt for indflydelse i DGI og de centrale beslutninger her, og det er lykkedes til fulde. Vi er en stor landsdel og bør have en naturlig vægt i samarbejdet i DGI.
Når det er sagt, så er jeg meget lidt optaget af det formelle, af strukturer og titler. Jeg er mere optaget af ideerne, ildsjælene og modet til at gå efter målet. Jeg er optaget af udvikling af kompetencer hos alle, som fremover ønsker at være en del af DGI Midt- og Vestsjælland. For mig at se er det afgørende, når vi skal være en kompetent sparringspartner for vores medlemsforeninger.
Hvilken af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig: Jeg har altid arbejdet med, hvordan foreninger og organisationer udvikler sig. Det er min benzin i tilværelsen. Jeg skaber resultater i kernedriften men er også̊ innovativ, kreativ og udviklingsorienteret. Så styrke er den brandværdi, der passer bedst på mig.
Baggrund: Jeg har en bred interesse for idræt og har prøvet mange forskellige idrætter bl.a. fodbold, håndbold, gymnastik og badminton. Som tilskuer har jeg en interesse for endnu flere. I mit arbejdsliv har jeg mange års erfaring med marketing, så jeg kan slet ikke lade være med at sætte modtagerens ønsker og behov i fokus. Jeg er god til at tænke strategisk, men også til at gå i detaljer. Et nøgleord må være innovativ, fordi jeg hele tiden evner at tænke i nye muligheder.
Politisk ansvarlig for: Som næstformand deltager jeg i arbejdet mellem landsdelsforeninger bl.a. ved at deltage på landsledelsesmøder. Jeg er sammen med formanden politisk ansvarlig for den daglige drift. Derudover er jeg ansvarlig for den overordnede økonomi i landsdelen.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig: DGI skal tænke i nye muligheder, hvis vi skal opfylde målsætningen om at få flere til at dyrke idræt. Jeg vil arbejde for, at vi tænker mere på tværs mellem idrætter.
Og så skal vi i DGI bliver bedre til at prioritere og acceptere, at valg også betyder fravalg. Vi vil gerne gøre meget for mange, men vi har desværre ikke midler til at gøre alt det, vi gerne vil. Som medlem af bestyrelsen er en af de vigtigste opgaver at være med til at sætte retning og prioritere vores ressourcer.
Hvilken af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig: Det må være gejst. Jeg er god til at tænke i nye muligheder og få skabt fælles engagement for at nå nye mål.
Baggrund: Jeg har været formand i Næsby Tyvelse Gymnastikforening, en flerstrenget forening syd for Ringsted og været instruktør i flere forskellige foreninger. Jeg har deltaget i flere store projekter med idræt som middel til at opnå gevinster som sundhed, fællesskab og kompetencer. Jeg har skrevet flere bøger om emnet, bl.a. ”Brug kroppen – træn hovedet” og ”Den lærende idræt”. Jeg har siddet i bestyrelsen på Gerlev IH og i DGI’s hovedbestyrelse. Jeg er en del af det landsdækkende instruktørnetværk, der holder kurser om inklusion i foreningerne. Jeg er uddannet tale- hørepædagog og tog i 2004 en cand.pæd. uddannelse. Jeg har været handicapidrætskonsulent i Dansk Handicap Idræts Forbund, arbejdet på Handicapidrættens videnscenter i Roskilde, lavet projekter med Gerlev IH og været leder på et kommunikationscenter.
Jeg har instruktøruddannelser indenfor følgende idrætter: Gymnastik, atletik, svømning, børneidræt og Senioridræt (Syddansk Universitet)
Politisk ansvarlig for: Jeg er ansvarlig for kommuneområdet herunder Inklusion, Skoler og institutioner, Idræt for Seniorer og Sundhed. Jeg har ansvar for kontakten til højskoler, især Gerlev Idrætshøjskole og for Landsstævnet 2021 i Svendborg.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig:
Jeg er optaget af den magi idræt og fællesskab kan skabe for deltagerne. I mit liv i idrætten har jeg gang på gang oplevet, hvordan idræt og fællesskab kan løfte deltagerne, når bevægelsesglæde, kamp og leg for sjov - og leg for alvor folder sig ud.
Den glæde vil jeg arbejde for, at flere oplever, også dem der på nuværende tidspunkt ikke har fundet vej til foreningslivet. Jeg vil arbejde for, at foreninger og idrætten udvikler sig i takt med de behov og ønsker deltagerne har. Jeg ser desuden store muligheder i samarbejdet mellem forening og kommune. Det kan være i arbejdet med sårbare børn og unge, i en aktiv skoledag i folkeskolen eller erhvervsuddannelserne, i jobskabelse, eller ikke idrætsvante seniorer for at nævne nogle eksempler. Alt sammen noget som vi i DGI arbejder med i ønsket om at være et attraktivt valg for alle målgrupper.
Hvilken af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig: Det må være samfundssind. Jeg er overbevist om, at idrætten er et godt middel til at imødegå, fx mobning eller ensomhedsfølelse og fremme inklusion og samfundsdeltagelse.
Baggrund: Jeg har i flere år været formand for badmintonudvalget i DGI Midt- og Vestsjælland samt medlem af landsudvalget for badminton.
Gennem de to udvalg har jeg fået en fornemmelse for, hvad der rør sig – både i foreningerne men også i DGI. Til dagligt arbejder jeg med regnskab i et større malerfirma i Rødovre.
Politisk ansvarlig for: Jeg er politisk ansvarlig for DGI Hundesport. Herudover har jeg sammen med Gitte og John ansvar for foreningsområdet, årsmødet og Landsdelsforum. Jeg sidder også i økonomiudvalget.
Hvilke områder er vigtige for dig: DGI er en organisation, der kører på frivillige. Udviklingen i Danmark gør, at det at være frivillig ikke er en selvfølge, så jeg vil gerne være med til at prøve at gøre det klart, at man ikke kan undvære at være frivillig i DGI. I foreningerne har udviklingen også haft sin indflydelse. Den gamle bestyrelse er under afvikling, og i stedet dukker nye op. Jeg vil gerne være med til, at der i forhold til foreninger kommer ”ny vin på gamle flasker”. Foreningerne skal hjælpes til at få styr på det nye men også få hjælp til, at det er nemmere at være en forening – at man ikke drukner i administrativt ævl og bævl.
DGI Midt- og Vestsjælland har en sund økonomi – men tipsmidlerne er svindende, så vi skal være på forkant med, hvordan vi kan opretholde vores serviceniveau med færre offentlige midler. En meget anvendt formulering er: ”Der er kun en til at betale” – underforstået medlemmerne – men her synes jeg, at vores vigtigste opgave er at finde alternativer til netop det, at foreningerne skal punge ud. Det kan være fornuftige investeringer eller nye områder, hvor der er mulighed for at profilere DGI samtidig med, at vi tjener lidt penge.
Hvilken af DGI’s brandværdier passer bedst på dig? Jeg kan ikke vælge en – jeg bliver nødt til at sige to: Styrke og gejst.
Det giver gejst at være frivillig, det synes jeg er en stor styrke. Så længe gejsten og styrken er tilstede, er jeg også med.
Baggrund: Jeg har min baggrund i Høng Gymnastikforening, hvor jeg har været med i bestyrelsen i mere end 25 år, bl.a. som ungdomsformand for fodbold. Jeg har gennem mine år i Høng Gymnastikforening været ansvarlig for at arrangere stævner med overnatning, koncerter både indendørs og udendørs, halfester, julefrokost, kræmmermarked og meget andet. Jeg har gennem en del år været med i folkeoplysningsudvalg samt andre bestyrelser. Det har givet mig en meget god og bred erfaring med, hvad der sker i det danske foreningsliv.
Dags dato koncentrerer jeg mig om mit frivillige arbejde i DGI Midt- og Vestsjælland, hvor jeg har været med i landsdelsbestyrelsen i ca. 18 år og i fodboldledelsen i ca. 25 år. Jeg synes derfor, at jeg har en rigtig god erfaring og ide om, hvad der sker i DGI.
Arbejdsmæssigt er jeg uddannet og har arbejdet inden for økonomi.
Politisk ansvarlig for: I samarbejde med Gitte og Kirsten, har jeg politisk ansvar for vores foreningsområdet. Herudover har jeg ansvar for årsmødet og Landsdelsforum. Sidst men ikke mindst sidder jeg i økonomiudvalget og i udviklingspuljeudvalget.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig: Der er ingen tvivl om, at jeg har et særlig godt øje til vore traditionelle aktiviteter og idrætter. Det er vigtigt for DGI, at vi stadig har stor fokus på de traditionelle aktiviteter og idrætter. De er rygraden i DGI. Men DGI Midt- og Vestsjælland er også nødt til at følge med i udviklingen i samfundet. Det er vigtigt, at vi ser de muligheder, som opstår. Det er vigtigt, at vi som organisation og i samarbejde med vores foreninger opfanger de trends, som opstår, og i samarbejde med foreninger får skabt de tilbud, som er med til at opfylde vores fælles mål i Bevæg dig for Livet. Nemlig at der i 2025 er mindst 75 procent af befolkningen, som dyrker idræt, og at mindst 50 procent gør det i en forening.
Alt det skal ske med basis i en god organisation og god økonomi.
Så tradition og fornyelse hånd i hånd og i tæt samarbejde med vores foreninger.
Hvilke af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig: Svært at vælge, men det må blive målrettethed. Når vi i landsdelsbestyrelsen har besluttet en vej og nogle mål, så arbejder jeg målrettet og med gejst for, at vi når dem. Det gælder fx målene i Bevæg dig for livet, som jo både kræver mål inden for de traditionelle aktiviteter men også, at vi sætter mål inden for nye aktiviteter.
Baggrund: Jeg har haft mange forskellige foreningsposter helt tilbage fra dengang DGI hed DDSG&I. Jeg har også erfaring med flere forskellige sportsgrene bl.a. gymnastik og kaproning. I dag er det skydning, der er nummer et, og interessen ligger særligt i at være med til at udvikle idrætten og faciliteter til idrætten.
Politisk ansvarlig for: I bestyrelsen er jeg sammen med Vibeke, Anders-Bo og Bruno ansvarlig for kommuneområdet.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig: Det er vigtigt for mig, at vi har fokus på at benytte eksisterende faciliteter og har mod til at tænke nyt ift. lokaler og brugernes behov. Også aktivitetsudvikling og kombinationen af sportsgrene, vægter jeg højt, samt at foreningsmedlemmer tilbydes flere forskellige aktiviteter i foreningen. Både det fysiske, mentale og sociale skal være i højsædet, og det at flere målgrupper kan dyrke idræt sammen. Jeg synes det er vigtigt, at vi får vores vision 25-50-75 til at hænge sammen, og at samarbejdet med kommunerne prioriteres. Jeg arbejder for, at DGI og sundhed står højt på kommunernes liste over indsatsområder. Det er vigtigt med fleksibilitet mellem kultur, sport og sundhed både i foreninger, kommuner og organisationer.
Hvilke af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig: Samfundssind er den værdi, der taler til mit hjerte, og målrettethed ligger tæt op af det at være skytte.
Baggrund: Jeg er formand For Tuse IF. En flerstrenget forening bestående af fem afdelinger, hvor bestyrelsen arbejder målrettet på, at give afdelingerne størst mulig indflydelse på deres egen hverdag. Dette sker bl.a. gennem selvstændigt budget og regnskab for hver afdeling. Bestyrelsens fornemste opgave er at skabe de bedst mulige betingelser for, at afdelingerne kan udvikle sig og sørge for, at der evt. bliver plads til nye sportsgrene/tiltag. Jeg er som formand med til at videreudvikle Tuse idræts- og bevægelsesområde til et attraktivt område for lokalområdets borgere, skoleelever og ikke mindst medlemmer af Tuse IF.
Igennem mere end 25 år har jeg gennem mit arbejde som skoleleder på fire forskellige skoler arbejdet tæt sammen med den frivillige idræt, herunder DGI. I skrivende stund er jeg ansat som ledelseskonsulent for skole- og børneområdet i Holbæk Kommune.
Politisk ansvarlig for: I bestyrelsen er jeg sammen med Vibeke, Rolf og Bruno ansvarlig for kommuneområdet. Herunder specifikt visionskommuner.
Hvilke områder er vigtige for dig: Fællesskabet i DGI er for mig vigtigt at værne om. Hver gang jeg har mødt DGI- medlemmer uanset roller, har jeg altid mødt imødekommenhed og oplevet at blive taget imod på en god måde. Ånden i DGI giver mig lyst til at arbejde frivilligt. Jeg er optaget af at være med til at udvikle DGI’s medlemsforeninger til at være åbne over for nye idrætsprægede tiltag. Det at turde at gå nye veje er det for mig et vigtigt perspektiv i hverdagen. Et vigtigt perspektiv for mig i hverdagen er at turde at gå nye veje.
Hvilken af DGI’s brandværdier passer bedst på dig? Mit valg må blive to, nemlig gejst og målrettethed.
Gejst er med til at understrege det frivillige og målrettethed er det, vi vil gøre sammen for at udvikle vores forening til et endnu bedre sted at være en del af.
Baggrund: Jeg er født ind i foreningslivet i Øsby IF i Sønderjylland, hvor jeg bl.a. blev træner for håndbold, fodbold og gymnastik. Jeg flyttede til København for at studere og var her med til at starte Salto City. Jeg har været aktiv udøvende både håndboldspiller og gymnast, men efter en knæskade var det kun gymnastikken, der kunne fortsætte. Her har jeg dyrket både Grand Prix gymnastik og været på flere repræsentationshold.
I dag er jeg formand for gymnastikafdelingen i Lynge-Broby IF og medlem af hovedbestyrelsen. Vores formand er pt. udrejst, derfor er jeg nu konstitueret formand. Jeg er instruktør på et gymnastikhold for børn 3-6 år, jeg har et pilates/effekt hold, et voksen rytme damehold og er senest blevet yin yoga instruktør. Jeg er i efteråret valgt ind i Gymnastik og Fitness bestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland.
Udover at være sundhedsplejerske på både Antvorskov skole og hos spædbørn er jeg projektleder på ”Sundhedsplejersker styrker Integration". Her skal sundhedsplejersker gennem relationsarbejde styrke flygtningefamiliers handlekompetencer i forældreskabet. Rent praktisk handler det om, at vi igennem vores arbejde hjælper med brobygning til lokalsamfundet og dermed er med til at skabe netværk, social forankring og muligheder for forældrene, få børnene afsted i institution og til fritidsaktiviteter.
Politisk ansvarlig for: I samarbejde med Bruno, har jeg politisk ansvar for Børn og Unge. Herudover sidder jeg, sammen med Vibeke, med ansvaret for Landsstævnet 2021 i Svendborg.
Hvad er vigtigt for dig?
Det er vigtigt for mig i at være med til at fastholde folk i foreningslivet, være med til at skabe muligheder og dele den gode historie men også at skabe visioner og bygge bro. Jeg ved, vi mennesker er født med gode intentioner og håb, og det er det, vi som frivillige skal holde liv i.
Man lærer og udvikler sig gennem leg og bevægelse. Det ser jeg i mit daglige arbejde som sundhedsplejerske især for de nye familier i Danmark. Jeg ser her, at børns trivsel på alle parametre løfter sig, når vi følger dem ind i lokalsamfundet. Jeg tænker, der en stor sammenhæng mellem det, vi forsøger at skabe ude i kommunerne og det, der sker i idrætten, så vi skal danne sammenhæng og arbejde sammen. Jeg tænker derfor, det er uhyre vigtigt, der er lige adgang for alle til fritidslivet og dermed lige adgang for mulighederne for sundhed og trivsel.
Hvilken af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig?
Gejst er helt klart den værdi, der passer til mig. Både min egen gejst for at løfte andre, give andre en god oplevelse og skabe muligheder for alle. Men også fordi det er gejsten hos de små, mellemste og ældste, vi skal holde liv i. For mig har det ingen betydning, hvilken idræt du dyrker eller i hvilken forening, du gør det. Bare du gør det og har lyst til det. Det skal være sjovt og give energi at gå til idræt. Idræt er noget, der skal vælges til – ikke fra.
Baggrund:
Jeg er født ind i foreningslivet. Jeg har spillet badminton og fodbold, gået til gymnastik og atletik. Jeg har været instruktør og bestyrelsesmedlem i Alsted-Fjenneslev G&I, hvor jeg lige nu er aktivitetsansvarlig. I DGI-regi har jeg været med i det, der hed Sorø Amt, senere involveret i Søskoven og formand for Gymnastik- og Fitnessudvalget i DGI Midt- og Vestsjælland.
Politisk ansvarlig for: Jeg er politisk ansvarlig for foreningsområdet, sammen med John og Kirsten.
Hvad er vigtigt for dig?
Jeg er foreningsmenneske med stort f, og jeg er meget optaget af at skabe de bedste rammer for foreningslivet. Det er vigtigt, at vi lytter til foreningerne og er tætte på dem. Jeg var derfor med til at starte netværksmøder op mellem DGI og gymnastikforeningerne. Jeg kommer ikke med en bestemt kasket på, nu da jeg er med i bestyrelsen. Men jeg er nysgerrig og vil gerne være med til at præge, hvor det giver mening.
Hvilken af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig?
Det er helt klart gejst.