Bestyrelsen
I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland står landsdelsbestyrelsen, der udstikker retningen for organisationen mellem årsmøderne.
I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland står landsdelsbestyrelsen, der udstikker retningen for organisationen mellem årsmøderne.
Baggrund: Jeg har ”altid” været frivillig i foreningsarbejdet i det midt- og vestsjællandske – og jeg nyder det stadigvæk. Som helt ung var jeg med i Tuse IF, hvor jeg startede en volleyballafdeling op og endte som formand for hovedforeningen, Tuse IF. I dag er jeg aktiv i flere foreninger herunder Tune IF, Mensalgård Golfklub og i bestyrelsen i Greve Golfklub. Jeg er læreruddannet fra Holbæk Seminarium, har arbejdet som idrætskonsulent i DDGU, skoleleder på Tuse skole, direktør i Holbæk Kommune og direktør i Falck Healthcare, Falck Jobservice.
Som formand er min rolle at tegne den politiske retning for DGI Midt- og Vestsjælland i tæt samarbejde med alle de frivillige og resten af bestyrelsen. Jeg trækker dagligt på mine erfaringer og baggrund som både frivillig foreningsleder og leder i offentlige og private virksomheder – og jeg brænder for udviklingen tæt på vores medlemsforeninger i DGI Midt- og Vestsjælland.
Hvilke områder er vigtige for dig: Vi er og skal være tæt på vores medlemsforeninger. Udviklingen skal ske i tæt samarbejde med vores flere end 800 medlemsforeninger. Medlemsforeningerne skal opleve os som nærværende og involverende – og der skal være kvalitet i vores tilbud.
Det er vigtigt, at DGI’s holdninger og handlinger er synlige. Vi er derfor aktive i alle relevante idrætspolitiske debatter, og vi er synlige for politiske beslutningstagere både på kommunalt og landspolitisk plan.
Vi har ”styr på” de velkendte og efterspurgte aktiviteter i DGI. Det gør, at vi kan tillade os at afprøve nye veje og støtte nye initiativer indenfor idrætten. Vi indgår i udviklingsprojekter, hvor vi skal teste og eksperimentere for at blive klogere og få ny viden til gavn for vores medlemsforeninger.
Vi har som landsdel arbejdet benhårdt for indflydelse i DGI og de centrale beslutninger her, og det er lykkedes til fulde. Vi er en stor landsdel og bør have en naturlig vægt i samarbejdet i DGI.
Når det er sagt, så er jeg meget lidt optaget af det formelle, af strukturer og titler. Jeg er mere optaget af ideerne, ildsjælene og modet til at gå efter målet. Jeg er optaget af udvikling af kompetencer hos alle, som fremover ønsker at være en del af DGI Midt- og Vestsjælland. For mig at se er det afgørende, når vi skal være en kompetent sparringspartner for vores medlemsforeninger.
Hvilken af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig: Jeg har altid arbejdet med, hvordan foreninger og organisationer udvikler sig. Det er min benzin i tilværelsen. Jeg skaber resultater i kernedriften men er også̊ innovativ, kreativ og udviklingsorienteret. Så styrke er den brandværdi, der passer bedst på mig.
Baggrund: Jeg er formand For Tuse IF. En flerstrenget forening bestående af fem afdelinger, hvor bestyrelsen arbejder målrettet på, at give afdelingerne størst mulig indflydelse på deres egen hverdag. Dette sker bl.a. gennem selvstændigt budget og regnskab for hver afdeling. Bestyrelsens fornemste opgave er at skabe de bedst mulige betingelser for, at afdelingerne kan udvikle sig og sørge for, at der evt. bliver plads til nye sportsgrene/tiltag. Jeg er som formand med til at videreudvikle Tuse idræts- og bevægelsesområde til et attraktivt område for lokalområdets borgere, skoleelever og ikke mindst medlemmer af Tuse IF.
Igennem mere end 25 år har jeg gennem mit arbejde som skoleleder på fire forskellige skoler arbejdet tæt sammen med den frivillige idræt, herunder DGI. I skrivende stund er jeg ansat som ledelseskonsulent for skole- og børneområdet i Holbæk Kommune.
Politisk ansvarlig for: I bestyrelsen er jeg sammen med Vibeke, Rolf og Bruno ansvarlig for kommuneområdet. Herunder specifikt visionskommuner.
Hvilke områder er vigtige for dig: Fællesskabet i DGI er for mig vigtigt at værne om. Hver gang jeg har mødt DGI- medlemmer uanset roller, har jeg altid mødt imødekommenhed og oplevet at blive taget imod på en god måde. Ånden i DGI giver mig lyst til at arbejde frivilligt. Jeg er optaget af at være med til at udvikle DGI’s medlemsforeninger til at være åbne over for nye idrætsprægede tiltag. Det at turde at gå nye veje er det for mig et vigtigt perspektiv i hverdagen. Et vigtigt perspektiv for mig i hverdagen er at turde at gå nye veje.
Hvilken af DGI’s brandværdier passer bedst på dig? Mit valg må blive to, nemlig gejst og målrettethed.
Gejst er med til at understrege det frivillige og målrettethed er det, vi vil gøre sammen for at udvikle vores forening til et endnu bedre sted at være en del af.
Baggrund: Jeg er uddannet EDB assistent og Merkonom i databehandling. Jeg arbejder som Teknisk Konsulent i IT virksomheden Miracle A/S.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig? Jeg vil have skytterne op af ”kælderen”, så idrætten kan blive mere synlig. Mange skytteforeninger har faciliteter, der ligger under sportshaller og skoler og med meget lidt skiltning. Det betyder, at man slet ikke ved, at der er en skydebane i lokalområdet, og hvad der foregår der og hvis man ikke kan finde skydebanen, så bliver det svært at komme med i fællesskabet.
Jeg tror, at vi kan rigtigt meget, hvis vi gør flere ting sammen. Jeg vil derfor prioritere den tætte dialog med foreningerne. Det gælder fx udnyttelsen af faciliteter, så de bliver brugt bedre og mere. Måske endda på tværs af foreninger. Jeg tror også, at skydning som idræt kan udvikles, så de, der ikke er til de helt traditionelle discipliner, også kan finde et tilbud.
DGI har fire brandværdier. Hvilken en passer bedst på dig og hvorfor?: Gejst og styrke er nok de to værdier, der passer bedst på mig. Det er det frivillige, der driver mig som individ, men det er fællesskabet og den styrke, der ligger der, som skal give resultaterne.
Baggrund: Jeg er født ind i foreningslivet i Øsby IF i Sønderjylland, hvor jeg bl.a. blev træner for håndbold, fodbold og gymnastik. Jeg flyttede til København for at studere og var her med til at starte Salto City. Jeg har været aktiv udøvende både håndboldspiller og gymnast, men efter en knæskade var det kun gymnastikken, der kunne fortsætte. Her har jeg dyrket både Grand Prix gymnastik og været på flere repræsentationshold.
I dag er jeg formand for gymnastikafdelingen i Lynge-Broby IF og medlem af hovedbestyrelsen. Jeg er instruktør på to gymnastikhold for børn 3-6 år, jeg har et Pilates/effekt hold, et voksen rytme damehold og er senest blevet yin yoga instruktør.
Jeg har ydermere formandskasketter på lokalt i for Kræftens Bekæmpelse.
I mit faglige liv er jeg udover at være sundhedsplejerske på både Eggeslevmagle skole og hos spædbørn projektleder på flere områder. Både på indsatser, der handler om at få små og store borgere mere i bevægelse, at danne bro fra hjemmet til både dagtilbud, skole og lokalsamfundet og at skabe rammer for bedre sundhed og trivsel hos alle i Slagelse Kommune.
Med min sundhedsfaglige baggrund og dermed fokus på den tidlige indsats er det nemt for mig at byde ind med fortællinger om hvor vigtigt bevægelse er og hvilke behov og benspænd, der er her for - både kommunalt, i foreningslivet og hos det enkelte medlem.
Min gejst i bestyrelsesarbejdet, i min faglighed og som privatperson er, at jeg kæmper for lige adgang til sundhed og trivsel. At vi er nødt til at tænke foreningslivet anderledes i de familiekonstruktioner og den diversitet, vi er omgivet af. Det skal være nemt og det skal være sjovt at dyrke idræt. Idræt skal vælges til ikke fra. Så samarbejdet mellem DGI, kommuner og foreninger bør kalde på, at vi tænker idrætten ud til medlemmerne. Vi skal tænke kreativt og huske, at det bør være fuldstændigt ligegyldigt hvor og hvorfor man dyrker idræt - bare man gør det. Så vi skal stå sammen også på tværs af DGI.
Politisk ansvarlig for: I samarbejde med Bruno, har jeg politisk ansvar for Børn og Unge. Herudover sidder jeg, sammen med Vibeke, med ansvaret for Landsstævnet 2022 i Svendborg.
Hvad er vigtigt for dig?
Det er vigtigt for mig i at være med til at fastholde folk i foreningslivet, være med til at skabe muligheder og dele den gode historie men også at skabe visioner og bygge bro. Jeg ved, vi mennesker er født med gode intentioner og håb, og det er det, vi som frivillige skal holde liv i.
Man lærer og udvikler sig gennem leg og bevægelse. Det ser jeg i mit daglige arbejde som sundhedsplejerske især for de nye familier i Danmark. Jeg ser her, at børns trivsel på alle parametre løfter sig, når vi følger dem ind i lokalsamfundet. Jeg tænker, der en stor sammenhæng mellem det, vi forsøger at skabe ude i kommunerne og det, der sker i idrætten, så vi skal danne sammenhæng og arbejde sammen. Jeg tænker derfor, det er uhyre vigtigt, der er lige adgang for alle til fritidslivet og dermed lige adgang for mulighederne for sundhed og trivsel.
Hvilken af DGI’s fire brandværdier passer bedst på dig?
Gejst er helt klart den værdi, der passer til mig. Både min egen gejst for at løfte andre, give andre en god oplevelse og skabe muligheder for alle. Men også fordi det er gejsten hos de små, mellemste og ældste, vi skal holde liv i. For mig har det ingen betydning, hvilken idræt du dyrker eller i hvilken forening, du gør det. Bare du gør det og har lyst til det. Det skal være sjovt og give energi at gå til idræt. Idræt er noget, der skal vælges til – ikke fra.
Baggrund: Jeg er opvokset i en foreningsfamilie og har altid været foreningsmenneske, men jeg er faktisk først i 2007 blevet aktiv frivillig indenfor idræt i Høng Løbeklub.
En favoritidrætsgren har jeg ikke rigtigt, jeg dyrker nok mest idræt for at kunne spise et stykke ekstra kage. Men du kan møde mig på cykel, til crossfit, til triatlon, til yoga og på et gymnastikhold - i hvert fald de år, hvor der er landsstævne. Og jeg er altid frisk på at prøve noget nyt.
Jeg er uddannet DGI Løbetræner og har trænet virkeligt mange nyløberhold. Ellers så dyrker jeg “administrativ sport” ved at være bestyrelsesformand i Høng Gymnastikforening, som er en flergrenet forening, formand for Kalundborg idrætsråd, idrættens repræsentant i folkeoplysningsudvalget og med i styregruppen Bevæg dig for livet visionskommune 2021-2026. Jeg er også i lokalrådet i Høng, fordi jeg gerne vil være med til at skabe aktivitet i byen.
Rent erhvervsmæssigt kommer jeg med kompetencer som personaleleder og specialist indenfor Training & Quality og Supply Chain fra et par store koncerner. Nu stortrives jeg som skolesekretær på en lille lokal skole. Det giver mig tid til livet og min frivillighed.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig?
Jeg håber, at jeg kan være med til at sætte retning for fremtidens foreninger og understøtte de mange frivillige, som hver dag bruger tusindvis af timer på idræt i en eller anden form. Vi skal ikke undervurdere den livskvalitet, der er i frivilligt arbejde. Den skal vi værne om og sikre, at den kommer til at bestå i mange generationer efter os. Vi skal derfor i bestyrelserne i idrætsforeningerne blive bedre til at invitere ind og bygge vores bestyrelser op, så der er plads til nytænkning. Men på samme tid skal vi værne om de traditioner, der er i foreningerne, og som er en vigtig del af vores kulturarv.
Jeg vil meget gerne arbejde på, at DGI Midt- og Vestsjælland kommer tættere på foreningerne i landsdelen, så vi får stillet skarpt på deres behov for sparring, og dermed kan hjælpe foreningerne til at blive endnu mere attraktive og dermed gøre endnu flere aktive.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken en passer bedst på dig, og hvorfor:
Det er helt klart gejst. Der skal være gejst med i det, jeg laver, og det skal give gejst. Det må ikke være gråt og trist. Det gælder også det at være frivillig, som ikke må være en sur tjans, men som på den ene side gerne må være udfordrende, men på den anden side skal være sjovt og give gejst.
Jeg har været medlem af FC Bum BUm siden årsskiftet, hvor jeg blev involveret som en sparringspartner for at få flere unge piger og kvinder ind i deres forening. FC Bum Bum er en lille men aktiv forening, der er helt vild god til at få aktiveret de unge drenge, der ikke altid har et sted at være, eller et sted hvor de føler sig hjemme. Drengene mødes til træninger, får spillet noget bold og er med i et fællesskab, der er involverende og møder dem i øjenhøjde. Min primære rolle i foreningen er at give indblik i, hvordan man får aktiveret flere piger i idrætten, og hvilke fællesskaber der er vigtige at have i en forening der også skal kunne rumme piger.
Jeg har siden jeg var helt ung været elitesportsudøver i Taekwondo, og derfra også blevet aktiv i Rødovre Taekwondo klub, hvor jeg også er frivillig træner. I taekwondoforeningen har mit primære fokus været børn og ikke mindst de unge piger. Jeg har siden 2016 været hovedansvarlig for vores fællesskabs- og socialudvalg, der har haft til opgave at udvikle foreningens sociale fællesskaber. Dette arbejde har jeg taget med mig i FC Bum Bum, for at få skabt et bedre og mere bæredygtigt fællesskab for børn og unge.
Jeg har siden 2018 været kommunalbestyrelsesmedlem i Albertslund kommune, hvor jeg også er formand for kultur- og fritidsudvalget. Jeg har gennem mit kommunalpolitiske virke arbejdet for at få flere og bedre rammer for idrætten. Jeg har et solidt kendskab til, hvordan kommunerne fungerer, og hvordan foreninger og forvaltninger samarbejder med hinanden. Samtidig er jeg også socialrådgiverstuderende, hvor jeg på nuværende tidspunkt er i praktik i en børne- og ungeforvaltning
Baggrund: Jeg arbejder som sportsterapeut, hvor jeg har alle aldre på briksen til behandling. Jeg har været tilknyttet en lang række landshold indenfor hundesport som behandler, fx det danske, norske og brasilianske landshold. Jeg har desuden været teamleader på det svenske agility-landshold. Jeg er aktiv i flere bestyrelser, jeg er uddannet DGI Naturtræningsinstruktør og startede for 1.5 år siden foreningen K9 Run4Fun i Hvalsø.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig?
Jeg synes, at idræt skal være for alle. Uanset alder, højde og drøjde, så skal man begejstres over at bruge sin krop. Det betyder også, at der skal være tilbud, hvor man kan være med uanset niveau. Jeg synes ofte, der et alt for stort fokus på at vinde. Ikke fordi der er noget galt i at ville vinde, men fordi det skal være sjovt for alle. Hvis man krydser målstregen med følelsen ”I did it. And I did it my way”, så har vi fat I det rigtige.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken en passer bedst på dig, og hvorfor:
Det gør gejst. Jeg brænder for alt det, jeg laver. Sådan er det også med DGI, fordi jeg ved, at vi er sammen om at løfte de gode ideer i et stærkt fællesskab.
Jeg er født og opvokset i Roskilde. Jeg har gået til svømning siden jeg var 5 år og blev hjælpetræner som 13-årig. Her lærte jeg i en tidlig alder at tage mig af andre og hjælpe børn i vandet. Som 17-årig blev jeg tilbudt mit første svømmeinstruktørkursus og er bl.a. uddannet vandgymnastik-og aerobic instruktør. Jeg elsker at undervise og lære børn og voksne at svømme, da det er rigtig vigtigt, at alle kan svømme og have det sjovt i vandet.
I 2004 skiftede jeg svømmeklub til Neptun Svømmeklub Roskilde, da jeg kunne få nye udfordringer i form af at blive babyinstruktør. Siden hen har jeg haft voksenhold indenfor bl.a. Crawl og Vand Aerobic. Jeg stoppede med mit fritidsjob som 33 år, da jeg fik nye prioriteter i form af at stifte familie. Det er dog svært for mig helt at give slip på svømningen, så jeg har bevaret min rolle som bestyrelsesmedlem i Neptun Svømmeklub. Jeg har været bestyrelsesmedlem i klubben siden 2011.
Neptun Svømmeklub Roskilde har siden 2018 arbejdet aktivt med en synlig strategi. Dette har hjulpet os i forhold til at få mere vandtid og fået reduceret vores venteliste med 50%. Siden 2018 har vi fordoblet vores medlemsantal og det er vi meget stolte af. Dette arbejde har givet mig en vigtig læren indenfor det at kunne vise ”historien” og fortælle, hvor vi som klub, gør en forskel. Når du kan fortælle ens historie, overfor medlemmer, samarbejdspartnere og andre, har jeg oplevet, at man som klub, kan nå nye højder.
Med min professionelle erhvervserfaring fra 15 år i den finansielle sektor, går jeg meget op i økonomi og kan bl.a. læse og vejlede i regnskaber og budgetter. Jeg er uddannet finansiel rådgiver og ejendomsmægler. Siden hen læst HD i Organisation og Ledelse. Med min praktiske viden fra den finansielle sektor, ønsker jeg at lære mere om strategiudvikling og studerer derfor i Forretningsudvikling på CBS (Copenhagen Business School). Her lærer jeg bl.a. hvordan man kan udvikle bæredygtige strategier, hvordan virksomheder kan implementere strategier og hvordan dette understøttes med kommunikation. Med ny viden indenfor bl.a. FN’s 17 Verdensmål, såede jeg et frø hos Neptuns bestyrelse om at vi kunne tilbyde svømning for Ukrainske børn og deres mødre. Dette er blevet en stor succes og her mærker vi som klub, at gøre en forskel overfor andre.
Som person kan jeg lide nye udfordringer, jeg er meget social og meget aktiv person. Ud over at være med i Neptun Svømmeklub, spiller jeg familiebadminton i Himmelev, ruller på rulleskøjter igennem Københavns gader (Friday Night Skate) og er netop begyndt til begynder-voksen tennis i Roskilde. Når sommersolen har varmet Roskilde Fjord op, deltager jeg somme tider med Facebook-gruppen Cool Kona, som bl.a. svømmer rundt om Enø – en crawltur på 3,2 km i Roskilde Fjord.
Jeg er meget glad over at blive valgt ind DGI Midt-og Vestsjælland. Jeg brænder for at gøre en forskel og har en særlig interesse ud mod foreningerne, da jeg vil mene at kunne inspirere og vejlede indenfor foreningsarbejde. Jeg ser frem til at lære endnu mere indenfor bestyrelsesarbejde og jeg glæder mig til alle, der har tilknytning til DGI Midt-og Vestsjælland.