Årsmøde 2023

Onsdag d. 26. april 2023 løb DGI Midt- og Vestsjællands årsmøde af stablen for repræsentanter for foreninger, idrætsledere, bestyrelsesmedlemmer og medarbejdere. Rammen for årsmødet var Holbæk Sportsby, hvor vi kunne byde over 100 deltagere velkommen til en inspirerende aften i foreningslivets tegn.

Temaet for årsmødet var frivillighed, trivsel og idrætsfaciliteter. Gennem spændende oplæg og workshops, blev der delt ud af masser af inspiration, nye idéer og konkrete redskaber til at arbejde med gode foreningsmiljøer på tværs af aldre.

På årsmødet blev deltagerne også taget med på et kort tilbageblik på 2022 og vigtige temaer for det kommende år. Der blev fundet en vinder af Frivillighedsprisen 2023, som gik til Heidi Pedersen for sin store indsats i IF Frem Bjæverskov, hvor hun har lagt al sin tid og kræfter gennem de sidste 40 sæsoner. 

Årsmødets dagsorden var ifølge vedtægterne, og der blev således fremlagt beretning, regnskab og budget, samt afholdt valgt til bestyrelsen.

Læs meget mere i resuméet herunder.

18b82f7c-bb1f-42a8-b2d8-fda4ec3b1a24.jpg

Ny bestyrelse på plads efter kampvalg

DGI Midt- og Vestsjællands foreninger fik på årsmødet navnene på medlemmerne i den nye bestyrelse, som blev fundet efter kampvalg. Formandsposten var der ingen konkurrenter til, og tidligere næstformand Anne Grethe Thede Jensen sikrede sig derfor posten som formand for DGI Midt- og Vestsjælland, efter Bruno Lundgård Hansen valgte at takke af efter seks års engagement på posten.

Læs meget mere om vores nye formand her.

To almindelige pladser i bestyrelsen samt to vakante pladser som 1. og 2. suppleant var også på spil. Med seks opstillede kandidater, skulle der et kampvalg til. Hver kandidat fik ordet, og efter en skriftlig afstemning stod det klart, at Anders Bo Hansen fik endnu en periode, og han fik selskab af Sidsel Rasmussen og Thomas Seierø.

Pladsen som 1. suppleant gik til Thomas Lindhardt og 2. suppleanten blev Gitte Have.

ae9862e7-fbb1-4204-a874-9f0f6c56b666.jpg

Frivillighed, trivsel og idrætsfaciliteter

Årsmødets overordnede temaer var frivillighed, trivsel og idrætsfaciliteter. Med oplæg og workshops inspirerede fire oplægsholdere årsmødets over 100 deltagere med erfaringer, nye idéer og konkrete redskaber til at arbejde med gode foreningsmiljøer på tværs af aldre.

Først startede afgående formand Bruno Lundgård Hansen med at fortælle om Holbæk Sportsby som idrætsfacilitet og lokalt mødested. Her kom han bl.a. ind på fordelene ved at samle aktiviteter i et fællesskab og klubnært miljø for foreninger og brugere på tværs af aldersgrupper. For hvad sker der, når organisationer og idrætter går sammen? Hvordan sikres det gode foreningsliv i mødet med nye faciliteter? Og hvordan inddrages særligt de unge?

Herefter var der mulighed for at vælge en af tre mulige workshops. Første workshop stod formand for Holbæk Senior Motion, Steen Ulrik Hansen samt konstitueret direktør i Fonden Holbæk Sportsby, Bente Kløvgaard for, som fortsatte i sporet om Holbæk Sportsby, og bød på en rundvisning med fokus på det gode foreningsliv i en idrætsfacilitet som Sportsbyen.

Den anden workshop blev afholdt af forkvinde i Holbæk Cykelsports ’Hold Q’, Lotte Hedelund Madsen. Hold Q er et cykelhold kun for kvinder, som har haft succes med at tiltrække et større antal kvinder til landevejscykling. På workshoppen fik deltagerne et indblik i, hvilke tiltag cykelklubben har sat i værk for at tiltrække og fastholde frivillige samt sikre nye medlemmer en god velkomst. Ikke mindst blev der udvekslet erfaringer med inddragelse af idrætsfaciliteter som mødested og samlingspunkt.

Sidste workshop i rækken stod formand for Jernløse Badminton Klub, Bjarne Næslev for. Her var temaet ’kommunale samarbejder og frivillighed’, som bød på en belysning af fordele ved foreningens samarbejde med Holbæk Kommune. For hvad betyder samarbejdet for aktiviteter og arrangementer? Har det betydning for tiltrækningen af frivillige? Og kan fordele ved samarbejdet afspejles i trivslen blandt de unge?

Alt det, og meget mere, blev deltagerne klogere på til DGI Midt- og Vestsjællands årsmøde 2023.

4056af25-da60-4083-a1dd-d33ca65d2954.jpg (1)

Heidi Pedersen vinder Frivillighedsprisen 2023

Traditionen tro blev der på årsmødet kåret en vinder af Frivillighedsprisen, som uddeles til den forening, særlige ildsjæl eller gruppe af frivillige som over det forgangne år har stået for et stærkt initiativ, ydet en særlig indsats og som fortjener et kæmpe skulderklap.

Frivillighedsprisen gik i år til Heidi Pedersen, som var udvalgt blandt 30 indstillede kandidater. Til lyden af klapsalver, kunne hun gå på scenen for at modtage sin hyldest. Heidis ekstraordinære indsats i IF Frem Bjæverskov blev desuden belønnet med 5.000 kr., der skal bruges på at styrke, udvikle og gøre foreningen endnu mere attraktiv.

Læs meget mere om vinderen af Frivillighedsprisen 2023 her.

Udover Heidi Pedersen fra IF Frem Bjæverskov var også Martin Jacobsen fra Jyllinge FC og Mick Johansen fra Skælskør Boldklub nomineret for deres flotte indsatser for foreningslivet i deres lokalområder. De fortjener alle et kæmpe skulderklap.

Stort tillykke til Heidi Pedersen og til de yderligere to nominerede!