Trænerkurser og uddannelse

Tag en uddannelse som floorballtræner og lær at sammensætte effektiv og inspirerende træning. Alle aldre er velkomne!

Et godt træningsmiljø er vigtigt i dit lederskab som træner! På Floorball Danmarks 1-2-Træneruddannelse får du gennemgået holdbare metoder til at skabe et godt træningsmiljø. På vores Seniortræneruddannelse kan du udvikle dig yderligere som floorballtræner med fokus på taktikker og spilsystemer.

Hvad er 1-2-Træneruddannelsen?

1-2-Træner er et trænerkursus, som gør dig i stand til at kunne organisere, igangsætte og korrigere udvalgte floorball-øvelser. Som ny træner vil du på 1-2-Træner-kurset blive klædt på til at træde ind i trænerrollen før, under og efter træning.

Kurset gør det nemt og hurtigt for dig at komme igang som træner. Lige gyldigt om du er ung og engageret juniorspiller, nysgerrig voksen eller interesseret senior, vil kurset være noget for dig!

Kurset er tilrettelagt som et dynamisk, aktivt kursus, og det meste er henlagt til undervisning i hal. Kurset tager otte timer og er delt op i to moduler:

Modul 1
Modul 1 gør dig i stand til at forholde dig til din nye rolle som træner! Derudover giver den dig input til at skabe sjov og udfordrende træning.

Modul 2
Modul 2 har fokus på selve spillet. Her får du inspiration til konkrete øvelser. Du får også indsigt i øvelsernes indhold og træningens optimale sammensætning.

Læs mere om 1-2-Træneruddannelsen her!

Hvad er Seniortræneruddannelsen?

Seniortræneruddannelsen henvender sig til trænere, som har et grundlæggende kendskab til floorballsporten og enten selv har spillet floorball eller gennemført en 1-2-Træneruddannelsen.

Uddannelsen er udelukkende fokuseret på floorball og giver et bredt indblik i alle floorballspillets faser. Der sættes fokus på at skabe en varieret træning med udgangspunkt i spillernes niveau og motivation, samt hvordan træneren kan arbejde med spilidé og spilsystem, herunder valg af forsvarsspil og angrebsspil.

Målgruppen er trænere, der træner senior eller de ældste ungdomsspillere og som ønsker ny viden om, hvordan de kan optimere deres undervisning.

Uddannelsen er bygget op over to moduler af 9 timers undervisning. Du skal have gennemført modul 1, før du kan tilmelde dig modul 2. En del af undervisningen foregår i hal. En del af undervisningen foregår i hal, og du skal således medbringe idrætstøj og indendørssko samt floorballstav.

Læs mere om Seniortræneruddannelsen her!