Udforsk gravelcykling med DGI

Hop med på gravelbølgen og tag med DGI Cykling på eventyr på grusvejene. Vi tilbyder en lang række events og social rides inden for gravelcykling og cykelcross.

Gravelcykling er på få år blevet mere og mere populært blandt motionister, fordi det tilbyder en helt anden oplevelse på cyklen. Som navnet indikerer foregår det blandt andet på grusveje, men du kan køre på alt fra almindelige asfalterede landeveje til skov-, mark- og grusveje i dit lokalområde. På den måde er der stadig fart på cyklen, men du får en anden naturoplevelse, og så har disciplinen en art 'adventure' over sig, fordi du kan opdage nye steder, hvor du ofte ikke vil komme med racercyklen.

Cyklecross er en disciplin i cykling, hvor deltagerne konkurrerer på en rute, der er en kombination af veje, marker og stier med forhindringer eller stigninger, der tvinger rytterne til at springe af og på cyklen. Cyklecross-løb er ofte korte events, hvor man typisk kører højst en time for fuld damp, og man er i "rød zone" hele tiden. Ruterne er korte og oftest på rundstrækninger.