Lær at køre på ethjulet cykel

Alle kan lære at køre på ethjulet cykel, og det er en sjov måde at komme i form på samtidig med, at du træner din balance.

Det vigtigste for at lære at køre på ethjulet cykel er, at man holder ryggen ret, at man holder fast i noget og at man går til det med en frisk attitude.

Det første skridt er at sætte sig op på cyklen. Hold fast i en væg eller en ribbe og få eventuelt en hånd i den anden side. Sæt dig på cyklen og sæt en fod på den bagerste pedal. Når foden er på pedalen skal man sikre at foden er sat så tæerne og de øverste trædepuder er på pedalen.

Det næste skridt er forsigtigt at træde tilbage så man kommer op på cyklen. Når man har sat sig op på cyklen kan man godt opleve at cyklen er ret livlig under en. Det er her vigtigt at holde godt fast i væggen og begynde at ‘rokke’ lidt frem og tilbage indtil man finder balancen.

Når man sidder på cyklen ved væggen og synes man har styr på det, er det tid til at begynde at køre. Få eventuelt en hånd og begynd så forsigtigt at køre fremad. Får du en hånd kan du slippe væggen – ellers flyt hånden løbende når du har kørt frem.

Det sidste skridt til at lære at køre på ethjulet cykel er at slippe væggen eller den person, der holder dig og køre selv – det er her det bliver rigtig sjovt. I starten kan du måske køre en omgang eller to når du slipper, men på kun få timer vil du se, at du begynder at kunne køre meget længere. Og derfra handler det bare om at få cyklet en hel masse.

Her kan du finde en unicykelklub og få hjælp til at lære at cykle dér. Kontakt eventuelt bestyrelsen for at spørge om, hvornår deres træninger ligger.