Muni

Mountain Unicycling, det vi i daglig tale kalder Muni, er sjovt, hårdt og nogle gange mudder! Alt det vi kender fra mountainbikes - bare på ét hjul.

Der er mange måde at træne Muni på. I Danmark er den mest populære form Cross Country på singletrackstier rundt om i de danske skove. Vi kører i de samme spor som de tohjulede gør, over hop, i stone beads, på smalle broer og så videre. 

Også Uphill og Downhill er to sjove måder at dyrke Muni på. Også hér kører vi i de samme spor som de tohjulede. Det er svært at køre lige så hurtigt som en tohjulet downhill cyklist, når man kun har ét hjul og ingen “friløb/frihjul” på cyklen. 

Til gengæld kan man køre nogle meget tekniske sektioner, da der kun er ét hjul at styre uden om forhindringerne. Her er det vigtigt at have god beskyttelse på, og det kan være nødvendigt med både rygskjold og fullface hjelm. 

De allermest dedikerede Muni-udøvere tager ofte på adventureture til bjergene, hvor Hike n’ Ride er måden at komme frem. Det betyder, at cyklisterne bruger en halv til en hel dag på at vandre langt op ad et bjerg for så at køre ned ad de stejle bjergsider. Se selv, hvor vildt Muni ser ud!