Nordisk Mesterskab i riffelskydning

Er du en af de danske riffelskytter, som skal repræsentere Danmark og DGI Skydning ved NM på 300 meter og terræn?

Norge, Sverige og Danmark mødes en gang årligt til Nordisk Mesterskab på 300 meter og terræn, og afholdes på skift i de enkelte lande.

Vil du sikre dig en plads på landsholdet, skal du deltage i så mange skydestævner og turneringer på 300 meter og terræn som muligt. Sådan opnår du en god placering på ranglisten og gør dig bemærket over for DGI Riffeludvalgtet, der udtager skytterne. Følg med i ranglisten

OBS: NM er aflyst i 2020 - men afholdes i 2021

Grundet den verserende pandemi med Covid-19 og de deraf omfattende restriktioner for ind- og udrejse i Danmark, ser DGI Skydning sig nødsaget til at aflyse dette års mesterskab.

Da der er usikkerhed om, hvorvidt alle lande kan få lov at indrejse til Danmark, er det usikkert at fortsætte den videre planlægning af mesterskabet, hvorfor det i fællesskab er besluttet at aflyse Nordisk Mesterskab i år.

Norge, Sverige og Danmark har besluttet at rykke turnussen for afholdelse af mesterskabet et år, så Nordisk Mesterskab på 6,5 afholdes i Danmark i 2021.

DGI Skydning havde set frem til besøg af norske og svenske skytter i september, men vil nu i stedet se frem til et godt mesterskab i 2021 som vil blive afholdt omkring Viborg og Karup.

Deltag på ungdomsholdet eller seniorholdet

Hvert land stiller med fem skytter til et ungdomshold og 15 skytter til et seniorhold:

Regler for konkurrencen

DGI Skydning deltager hvert år i Nordisk Ungdomslandskamp i terræn-, sekund- og baneskydning. Mesterskabet afholdes på skift de nordiske lande imellem:

Afholdelse
Konkurrencen afholdes én gang årligt.

Deltagelse
Ungdomslandsholdet består af 5 skytter, skytterne må ikke fylde mere end 25 år i konkurrenceåret og skal skyde stilling.

Udtagelse
Udtagelse af skytter varetages af de respektive aktivitetsudvalg.

 

DGI Skydning deltager hvert år i Nordisk Mesterskab i terræn, sekund- og baneskydning. Mesterskabet afholdes på skift de nordiske lande imellem:

Afholdelse
Mesterskabet afholdes én gang årligt.

Deltagelse
Landsholdet består af 15 stilling skytter.

Udtagelse
Udtagelse af skytter varetages af de respektive aktivitetsudvalg.

Program 

De nordiske mesterskaber bliver afviklet over en forlænget weekend, altid den første weekend i september.

TORSDAG: Ankomst og træning. 

FREDAG: 300 meter liggende og stillings konkurrence, der afsluttes med en finale.

LØRDAG: Terrænskydning og sekundskydning, afsluttes ligeledes med en finale.