Nordiske Mesterskaber og Landskamp

Skal du repræsenterer Danmark og DGI Skydning ved Nordiske Mesterskaber på riffel og pistolterræn? Eller vil du være med til at dyste mod svenske skytter i en 50 meter riffel-landskamp?

Nordiske Mesterskaber

Norge, Sverige og Danmark mødes en gang årligt til Nordisk Mesterskab i riffelskydning og pistolterræn.

For riffel er det 300 meter og terræn, som afvikles den første fredag og lørdag i september. Hvert land stiller med fem skytter til et ungdomshold. De må maksimalt være fyldt 25 år i konkurrenceåret. Derudover deltager 15 skytter til et seniorhold. Vil du sikre dig en plads på landsholdet, skal du deltage i så mange skydestævner og turneringer i skydning som muligt. Sådan opnår du en god placering på ranglisten og gør dig bemærket over for DGI Riffeludvalgtet, der udtager riffelskytterne.

Skytter til det danske pistollandshold udtages af landstræneren og den assisterende landstræner. Trænerteamet vil sammen med Pistol Udvalgets repræsentant fastlægge kriterier, som skytterne skal opfylde for at komme i betragtning til udtagelse til landsholdet. Landsholdet består af 16 skytter, som fordeler sig på fire dameskytter, fire voksenskytter (herrer), fire junior/ung skytter (max 20 år) og fire seniorskytter (min. 60 år). 

50m landskamp mod Sverige

Det danske landshold med skytter fra DGI Skydning mødes med nordiske skytter til en landskamp på 50 meter én gang årligt. Landskampen går på skift mellem landene, Sverige i ulige år og Danmark i lige år.

DGI Skydning udtager 18 skytter fordelt på 4 klasser til at repræsentere Danmark, ved landskampen mod Sverige. Det er DGI Riffeludvalget, der udtager skytterne til landskampen. Det gør de med udgangspunkt i ranglisten