Skyd den gode træning i gang

Sæt holdtræning på programmet. Det gør en forskel - for fællesskabet, foreningen og den enkelte skytte.

Skydning er traditionelt en individuel sport med et stærkt fokus på individuelle præstationer. Holdånd, sammenhold og fællesskab er derfor ofte ikke en integreret del af kulturen i skytteforeningerne.

Med holdtræning på programmet kan din forening imidlertid både styrke den enkelte skyttes færdigheder og samtidig skabe et motiverende træningsmiljø og et stærkt fællesskab blandt foreningens medlemmer.

Ved at arbejde målrettet med at udvikle både dygtige skytter og et socialt fællesskab, står din forening stærkere, når det handler om at rekruttere og fastholde medlemmer.

DGI tilbyder et udviklingsforløb målrettet skytteforeninger med fokus på holdtræning og det gode træningsmiljø. Forløbet hjælper din forening godt i gang med holdtræning for både børn, unge og voksne skytter og uddanner ledere, instruktører og trænere til at kunne planlægge og gennemføre holdtræningsforløb.

”Jeg kan huske, da jeg selv var ti år og savnede et sammenhold dér, hvor jeg trænede. Jeg kendte ikke nogen i klubben og stoppede derfor ret hurtigt. Da jeg fik tilbudt at lave et hold for at styrke sammenholdet for de unge, sagde jeg derfor straks ja.”

Michael Gram Jakobsen, Holdtræner i Vejle Skytteforening

CASE: Vejle Skytteforening

Vejle Skytteforening har gennemført DGI’s udviklingsforløb. Tre af foreningens riffelskytter meldte sig som trænere, og foreningen valgte at oprette to hold -  et for børneskytter og et for junior- og voksenskytter. Forløbet har ikke alene forbedret skytternes færdigheder. Det har også udviklet en ny kultur i klubben.

”Med den nye holdtræning har vi skabt et miljø, hvor de unge skytter har lyst til at komme og udvikle sig”, fortæller formand Kirsten Meldgaard Hansen.

Læs mere om holdtræningen i Vejle Skytteforening

DGI_Skydning_21.jpg

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger