Sæt fokus på fællesskabet

ABC for mental sundhed er en værktøjskasse, der hjælper jer med at tage godt imod nye, opbygger et fællesskab og gør klubben til et rart sted at være for alle.

Vi ved, at foreningsidræt er ét af de steder i vores liv, der har en positiv effekt på vores mentale sundhed. Så hvordan kan man styrke foreningsidrættens fællesskaber, så flere får lyst til at blive en del af dem og komme igen? Her er ABC for mental sundhed en del af svaret.

Hvad er ABC for mental sundhed?

Forskning viser, at mennesker, der oplever at være mere mentalt sunde, har det til fælles, at de gør noget aktivt, gør noget sammen med andre og gør noget, de finder meningsfuldt.

Læs mere om ABC på Københavns Universitets hjemmeside.

De tre bogstaver stammer fra engelsk (et australsk forskningsprojekt) og rummer de tre faktorer ovenfor:

  • Act: Gør noget aktivt
  • Belong: Gør noget sammen med andre
  • Commit: Gør noget meningsfuld

Det kan måske virke indlysende, at disse tre faktorer er med til at styrke vores trivsel – men hvordan gør man det så i praksis? ABC for mental sundhed giver en lang række bud, øvelser og værktøjer på netop dette, så vi kan forstørre og forstærke de aktive fællesskaber, som gør os til gladere mennesker.

Vi har derfor fokus på to ting:

  • Den gode velkomst
  • Styrk fællesskabet

Hvordan kan I være med?

Er du i en forening, en skole, institution eller kommune, der ønsker at sætte fokus på trivsel og mental sundhed, så læs i de tre bokse nedenfor mere om, hvordan vi kan samarbejde.