Information til svendborgensere

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival. I 2022 er det Svendborg, der kan præsentere et væld af idrætsaktiviteter, fællesskab, fest og farver for tusindvis af aktive danskere.

Deltagerne og gæsterne

En masse aktive danskere vil strømme til Svendborg for at deltage i DGI Landsstævne 2022 d. 30. juni - 3. juli.

Blandt deltagerne er også over 6.000 efterskoleelever, som vil tage del i de store efterskoleshows, men som også deltager i de mange sportslige aktiviteter allerede fra mandag d. 27. juni. 

Landsstævnet finder sted i forskellige områder i hele byen, og deltagere, borgere og tilskuere vil i høj grad benytte sig af byens mange muligheder.

Det forventes, at der hver dag vil være ca. 10.000 deltagere, der benytter sig af byens restauranter og caféer. Hertil kommer et stor antal daglige gæster, der kommer for at opleve stemningen, festen og byen. Dette betyder øgede omsætninger og travlhed for butikker, restauranter og caféer i hele uge 26.

Søndag d. 3. juli samles alle 6.000 efterskoleelever med deres forældre for at tage afsked. Også her må der forventes et stort pres på midtbyens butikker, restauranter og butikker. 

Aktiviteterne

Åbning

Scenen er sat på landsstævnestadion ved SG Huset, når Landsstævnet for alvor skydes i gang med et forrygende åbningsshow torsdag d. 30. juni kl. 18.30. Det er nødvendigt at købe en showbillet for at opleve dette show.

Parade

Åbningen indledes med en parade gennem byens gader. Det forventes at mere end 15.000 deltagere starter festen fra kl. 16.00 ved at gå optog igennem byen ud til Stævnecentrum og landsstævnestadion ved SG Huset.  

Idrætsaktiviteter

Landsstævnedeltagere kan vælge imellem mere end 400 aktiviteter inden for flere end 30 idrætter. Hvis du som borger ønsker at deltage i disse aktiviteter, så skal du købe en landsstævnebillet
Alle er velkomne til at være tilskuer til idrætsaktiviteterne. Det er gratis. 

Afslutningsshow

Landsstævnet sluttes med et brag af et Afslutningsshow, hvor der sættes et spektakulært punktum på de 4 dages fest i Svendborg. Der kræves billet for at opleve dette show. 

Musikken

Dagene under Landsstævnet bliver afsluttet med musik og underholdning i byrummet og i Stævnecentrum ved SG Huset. Hver dag fra eftermiddag til sen aften vil der være større og mindre koncerter samt fest i festtelte. Alle har adgang til både koncerter og festtelte - både deltagere, borgere, gæster og turister. De mange scener i byen fyldes med oplevelser for folk i alle aldre. Se musikprogram og info om festtelte

Andre shows

Det er også muligt at købe showbillet til Efterskolernes Show, GymNight og Verdensholdets Show

Trafikken

Følg med på Svendborg Kommunes hjemmeside.