I foråret 2020 blev der afholdt en konkurrence for at finde en landsstævnesang til DGI Landsstævne 2022. Vi fik rigtig mange gode sange! Her kan du læse om vilkårene for konkurrencen.
Der har gennem tiden været tradition for en landsstævnesang, der kan forene alle de mange forskellige deltagere ved Landsstævnet. DGI og Efterskolerne gik i 2020 sammen om at få lavet en ny landsstævnesang.
Den nye landsstævnesang skal både være med til at varme op i tiden op til Landsstævnet samt TV-transmitteres fra Åbningsshowet i Svendborg, hvor flere tusinde mennesker synger med.
Konkurrencen
Landstævnesangen 2022 blev til gennem en sangkonkurrence, og alle havde muligheden for at byde ind med en sang indtil fristen d. 1. maj 2020.
Sådan kunne man deltage med et bidrag:
For at deltage i konkurrencen skulle man levere en færdig sang – det vil sige en sang bestående af både tekst og melodi + en demoindspilning.
Sangen (node m. becifringer samt tekst i en pdf.) samt demo skulle sendes til landsstaevne@dgi.dk senest fredag d. 1. maj 2020 kl. 12.00.
Kriterier, der blev givet til deltagerne:
- En god landsstævnesang har gerne et sangbart og tilbagevendende omkvæd. Det er ikke et krav, men tænk på at mange generationer skal kunne genkende sig selv i sangen og kunne synge godt med. Undgå gerne et c-stykke, der kan være svært at huske.
- Juryen lægger vægt på, at sangen ikke handler om Svendborg, hvor Landsstævnet skal afholdes, men i stedet fokuserer på de værdier, som både DGI og Efterskolerne repræsenterer. Det er et ønske, at sangen kan leve videre efter Landsstævnet og både bruges til at mindes stævnet, men også være relevant i nye sammenhænge, hvor mennesker mødes i et fællesskab.
- Nederst finder du en Q&A for både DGI Landsstævne og Efterskolerne, der kan inspirere til indholdet.
- Node med becifringer og tekst skal fremgå tydeligt i en pdf.
- Derudover indsendes en demo – for eksempel en indspilning med klaver eller guitar og sang. Den kan for eksempel optages på en iPhone eller lignende.
- Der vil blive udgivet en professionel produktion af sangen, som vil være tilgængelig i de digitale musikstreamingtjenester. Der laves aftale med forfatter og komponist i samarbejde med DGI og Efterskolerne om, hvordan produktionen bliver udformet. Indspilningen foretages i august 2020.
- Forfatter og komponist skal selv anmelde værket til KODA. Derved beholder forfatter og komponist også selv rettighederne. Rettighedshaverne giver tilladelse til, at sangen må være tilgængelig som node og tekst på websites og i det hele taget blive brugt i lanceringen af Landsstævnet af både DGI, Efterskolerne og andre interessenter.
Proces:
- Deadline for indsendelse af sang var fredag d. 1. maj 2020 kl. 12.00.
Herefter gennemgik jury alle bidrag og udvalgte den nye landsstævnesang. - Sangen skulle offentliggøres i september 2020, men det blev udskudt, da Landsstævnet blev udskudt 1 år. Sangen blev derfor først offentliggjort i august 2021 ved et event i Svendborg.
- Der var en pengepræmie på 50.000 kr. til rettighedshavere, som fordeles mellem forfatter og komponist. Ved flere forfattere eller komponister fordeles præmien mellem flere bidragsydere.
Tak til alle jer, der har sendt et bidrag.
Jury
Juryen bestod af følgende personer:
- Hanne Lene Haugaard, DGI hovedbestyrelse
- Gitte Madsen, Landsdelsformand for DGI Fyn
- Asbjørn Nielsen, Efterskolerne
- Mette Sanggaard, Forstander på Ollerup Efterskole, Efterskoleforeningen
- Rasmus Skov Borring, Pianist og komponist
- Morten Kjær, Sanger
Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger