Bæredygtighed og L2022

DGI Landsstævne i 2022 bliver det landsstævne, hvor vi har fokuseret mest på bæredygtighed.

Respekt for menneskelige, miljømæssige og samfundsmæssige ressourcer bliver tænkt ind i ethvert aspekt af Landsstævnet - både i planlægningen, når Landsstævnet finder sted, og når vi med mere viden og erfaring siger farvel til hinanden efter fire fantastiske dage i Svendborg.

Du kan hjælpe

Som deltager og gæst til L2022 vil du blive præsenteret for en indretning og afvikling af Landsstævnet, som afspejler bæredygtige overvejelser, tilvalg og fravalg.

Med dine valg kan du være med til at øge bæredygtigheden - se hvordan i de røde felter nedenfor. 

Listen over bæredygtige tiltag bliver naturligvis længere undervejs, og de konkrete tiltag vil sammen med vores adfærd være med til at sætte nye standarder for, hvordan events i DGI og Svendborg Kommune fremover kan afvikles med respekt for ressourcer.

Hvad tænker du? 

Har du en idé til, hvordan DGI Landsstævne bliver endnu mere bæredygtigt, så skriv endelig til os på info@worldperfect.dk.

Hvem står bag?

Bæredygtighedsprogrammet udvikles i et samarbejde mellem DGI, Svendborg Kommune og Worldperfect.

Mere om tankerne bag planlægningen

Konkrete tiltag

Genvejen: 

Tag Genvejen og bliv inspireret til, hvordan du selv kan leve mere bæredygtigt, mens du tager en slapper i de grønne omgivelser.

Genvejen danner rammen for en lang række af aktiviteter, events og oplevelser, hvor du kan føle, lære, se og opleve, hvad bæredygtig udvikling også kan være.

På Genvejen kan du blandt andet møde Go2Green, DGI Verdensholdet, Vand og Affald, Verden er Vores, SEF og andre aktører, der på forskellig vis arbejder for at skabe en bedre verden. Sponsoreret af Worldperfect. 

Solcelleanlæg: 

Når du går fra P-området mod stævnepladsen, kommer du forbi Camp DIS, som får al sin strøm fra et mobilt solcelleanlæg.

Anlægget består af 90 solpaneler, som er koblet til et stort batteri, så der også er strøm om natten, og hvis det regner. Der er dog også en lille generator som back-up, som kan køre på miljøvenlig biodiesel, hvis solen skulle svigte fuldstændig.

Solcelleanlægget viser, hvordan vi nu og i fremtiden kan få grøn strøm til blandt andet events - uden brug af dieselgeneratorer til andet end back-up i nødstilfælde.

Det hollandske firma Bredenoord har leveret anlægget, som kan pakkes sammen til en enkelt 20-fods container.

Onsite kompostering: 

Hjælp os med at skabe ny næring til jorden og planter med dit brugte engangsservice.

Til dette års DGI Landsstævne er der fokus på at affaldsminimere og derfor vil alt indsamlet engangsservice blive kompenseret i Landsstævnets komposteringsmaskine. Det vil sige at vi går fra spild til ressourcer i løbet af få dage.

Men for at dette kan lykkes, så skal vi bruge alle gæsters hjælp. Så husk at finde den rigtige sorteringsbeholder til dit brugte engangsservice.

Komposteringsmaskinen er et samarbejde med MultiLine A/S.

Verden er Vores: 

Verden er Vores er et univers i bevægelse, hvor Verden er DIN, og du kan bidrage til debatten gennem kunst, workshop, konkurrencer og fællesskab. Her ser vi på bæredygtig omstilling ift. energi, men også ift. den energi der findes i og iblandt mennesker, som skaber bæredygtige bevægelser mod et bedre klima.

Så kom og vær med, deltag i konkurrencer, og vind nogle fede præmier til dig og dine venner. Holde øje med programmet.

Partner i projektet: SEF, DGI, Go2Green, Worldperfect, Efterskoleforeningen, Landsstævne Sekretariatet, Svendborg Kommune.

Støttet af: Region Syddanmarks kulturpulje og SEAF

Facadevildskab: 

Kom og oplev projektet Facadevildskab, som består af en række kunstværker, der er skabt af en gruppe unge og to anerkendte kunstner - Trine Boesen og Michael Isling.

Kunstværkerne er de unges og kunstnernes fortolkning af bæredygtighed. De vil være til refleksion og inspiration på Svendborg Biblioteks grå barakbygning ikke kun under Landsstævnet, men også længe efter.

Partner i projektet: SEF, DGI, Go2Green, Worldperfect, Efterskoleforeningen, Landsstævne Sekretariatet, Svendborg Kommune, SAKK,

Støttet af: Øernes kunstfond, CC Jensen, Huskunstordningen, Fonden for Fynske Bank.

Med Kroppen som Kraftværk:

Kom og brug din krop som kraftværk. Se, hvor meget energi du selv kan skabe på en cykel, eller dyst mod dine venner om, hvem der kan skabe mest strøm. Kom, når du har tid, eller book en konkurrence med dine venner.

Vi skal bruge mere vedvarende energi i fremtiden, og derfor er det vigtigt at finde nye måder at skabe energien på. “Med Kroppen som Kraftværk” viser en sjov og tankevækkende måde at skabe energi, når vi bevæger os.

Partner i projektet: SEF, Go2Green, Worldperfect, Inilab

Støttet af: Fonden for Fynske Bank