Farvandsbeskrivelser til kano og kajak

Kystnært farvand. Beskyttet farvand. Meget beskyttet farvand. Tjek forskellen og få styr på sikkerhed og regler, når du ror kajak eller padler kano.

Det er vigtigt, at du har styr på sikkerhed og regler for det farvand, du skal ro på. Særligt, når det er et risikabelt et af slagsen! Der er nemlig stor forskel på, om du ror på kystnært farvand, eller du kaster dig ud på åbent hav. 

Til gengæld kan de forskellige farvandstyper også give dig forskellige oplevelser. Hvis du er til det hurtige sejlads, kan du opsøge tidevandsbølgerne i Vestjylland. Men hvis du endnu ikke er så erfaren og bare vil have en smuk oplevelse, kan du få naturen helt tæt på i kystnært farvand. 

Vær opmærksom

Uanset hvilken type farvand, du skal ud på, er det vigtigt at give nogen, du kender, besked om, at du er ude. Selvom du er erfaren, kan der ske uforudsete ting, og så ved de, at de skal sende nogen ud for at lede. 

Derudover skal du tjekke op på reglerne for det sted, du vil ro. Der er steder, hvor du ikke må ro, eller hvor du skal tage nogle miljøhensyn.