Træning for pædagogisk personale

Træning for pædagogisk personale lærer deltagerne, hvordan de kan gøre træning til en aktiv del af arbejdsdagen.

I DGI har vi udviklet et forløb, som er skræddersyet til og målrettet dagplejere og personale i institutioner med børn i alderen 0-9 år. Gennem leg med børnene og fællesskab med kollegaer vil det pædagogiske personale opleve, at de:

  • Bliver fysisk stærkere og mere energiske
  • Får overskud i hverdagen
  • Bliver aktive rollemodeller

Du kan læse meget mere om forløbet i folderen, som du finder i højre side af skærmbilledet.

Træning og fællesskab
Gennem forløbet lærer det pædagogiske personale, hvordan træning kan integreres på en naturlig måde, når de leger med børnene. De får værktøjer, så de nemt kan se træningsmuligheder i dagligdagen, hvad end børn og personale er sammen på legepladsen, leger stopdans, slår katten af tønden eller synger fødselsdagssang.

Gennem forløbet bliver både teori og praksis gennemgået, og i samspil med det pædagogiske personale udvikles rutiner og arbejdsgange, så der nemt kan tænkes træning ind i lige præcis deres hverdag.

Baggrund
Forløbet er affødt af et 3-årigt projekt kaldet Intelligent træning på legepladsen, som blev støttet af Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse og ledet af DGI Sydøstjylland fra 2012-2015. I projektperioden blev e-bogen ”Træning med mening” skrevet. E-bogen bruges blandt andet som undervisningsmateriale på forløbet. Se den i højre side af skærmbilledet.

Det at tænke træning for den voksne sammen med relevant og grundlæggende pædagogisk arbejde til gavn for børnene, er jo nærmest genialt.

Jane Bødskov Petersen, Næstformand BUPL

Vil I også være børnenes rollemodeller og have mere overskud?
Vi hjælper jer igang og klæder jer på, så I kan sætte træning på dagsordenen for det pædagogiske personale i jeres institution. Kontakt vores konsulent allerede i dag og hør, hvor let det er at komme igang. Du finder kontaktinformationer øverst til højre.