Bestyrelsen
I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland står landsdelsbestyrelsen, der udstikker retningen for organisationen mellem årsmøderne.
I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland står landsdelsbestyrelsen, der udstikker retningen for organisationen mellem årsmøderne.
Jeg har altid været forankret i en idrætsforening. Først i den lille jyske flække, hvor jeg er vokset op, senere i København, og i dag i Sorø, hvor jeg over mere end 20 år har lagt al min tid og energi.
Jeg er både formand for Lynge-Broby IF Gymnastik & Fitness samt instruktør på både børne- og voksenhold. Da Lynge-Broby IF er en breddeidrætsforening med mere end 1.800 medlemmer, har vi en fælles bestyrelse på tværs af idrætterne. Denne er jeg også del af.
Herudover er jeg også formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Sorø.
Baggrund
Til daglig arbejder jeg både som selvstændig sundhedsplejerske og motorik-konsulent. Mit mål er at skabe mere bevægelse, både helt konkret for de små fra starten af livet, men også bevægelse i udviklingen af foreningslivet på tværs af idræt og fællesskab.
Man lærer og udvikler sig gennem leg og bevægelse. Det ser jeg i mit daglige arbejde som sundhedsplejerske, men jeg ser det også som instruktør og foreningsformand. Jeg ser, at børns trivsel på alle parametre løfter sig, når vi følger dem ind i lokalsamfundets fællesskaber.
Der skal være lige adgang for alle til fritidslivet og dermed lige adgang til sundhed, trivsel og glæde.
Fokusområder
Min fornemste opgave som del af bestyrelsen er – og har altid været – at tage ud og møde børn, unge, voksne, seniorer og være nysgerrig på deres fortællinger, deres måder at drive foreninger på og deres måder at højne mulighederne for at få endnu flere med i de løftende fællesskaber.
Vi skal have alle de gode fortællinger frem, spejle os i og inspirere hinanden på tværs af foreninger, kommuner og DGI. Som medlem, som instruktør og som forening kan det være svært at nå ud med alt det gode, der sættes i værk, og det er vores opgave i DGI Midt- og Vestsjælland at hjælpe med denne formidling.
I dag er vi nødt til at tænke foreningslivet anderledes for at imødekomme nye familiekonstruktioner og diversiteten i samfundet. Det skal være nemt, og det skal være sjovt at dyrke idræt. Derfor bør samarbejdet mellem DGI, kommuner og foreninger fx kalde på, at vi får idrætten ud til medlemmerne. Vi skal tænke i kreative løsninger og huske på, at det bør være fuldstændigt ligegyldigt hvor og hvorfor man dyrker idræt eller bevæger sig – bare man gør det.
Hvilken af DGI's brandværdier passer bedst på dig, og hvorfor
Gejst er nok den brandværdi, der passer bedst på mig fordi den dækker over en enorm energi og et enormt fokus. Min energi i bestyrelsesarbejdet, i min faglighed og som privatperson. Med energi og fokus kæmper jeg for lige adgang til sundhed og trivsel.
Foreningstilhør:
Jeg er formand For Tuse IF. En flerstrenget forening bestående af fem afdelinger med ca. 2.000 medlemmer, hvor bestyrelsen arbejder målrettet på at give afdelingerne størst mulig indflydelse på deres egen hverdag. Dette sker bl.a. gennem selvstændigt budget og regnskab for hver afdeling. Bestyrelsens fornemste opgave er at skabe de bedst mulige betingelser for, at afdelingerne kan udvikle sig og sørge for, at der evt. bliver plads til nye sportsgrene/tiltag.
Jeg er som formand med til at videreudvikle Tuse idræt- og bevægelsespark til et attraktivt område for lokalområdets borgere, skoleelever og ikke mindst medlemmer af Tuse IF.
Jeg er kasserer i fodboldklubben Munkholm og formand for Folkeoplysningsudvalget i Holbæk kommune.
Baggrund (job, uddannelse):
I mere end 25 år har jeg gennem mit arbejde som skoleleder på fire forskellige skoler arbejdet tæt sammen med den frivillige idræt, herunder DGI. I skrivende stund arbejder jeg som freelance ledelseskonsulent.
Jeg har været med i bestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland siden 2017 og er næstformand og koordinator for en arbejdsgruppe i bestyrelsen, som bl.a. arbejder med børn og unge samt kommunesamarbejde.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken en passer bedst på dig, og hvorfor:
Gejst og målrettethed er værdier, som passer godt på mig.
Baggrund: Jeg er uddannet EDB assistent og Merkonom i databehandling. Jeg arbejder som Teknisk Konsulent i IT virksomheden Miracle A/S.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig? Jeg vil have skytterne op af ”kælderen”, så idrætten kan blive mere synlig. Mange skytteforeninger har faciliteter, der ligger under sportshaller og skoler og med meget lidt skiltning. Det betyder, at man slet ikke ved, at der er en skydebane i lokalområdet, og hvad der foregår der og hvis man ikke kan finde skydebanen, så bliver det svært at komme med i fællesskabet.
Jeg tror, at vi kan rigtigt meget, hvis vi gør flere ting sammen. Jeg vil derfor prioritere den tætte dialog med foreningerne. Det gælder fx udnyttelsen af faciliteter, så de bliver brugt bedre og mere. Måske endda på tværs af foreninger. Jeg tror også, at skydning som idræt kan udvikles, så de, der ikke er til de helt traditionelle discipliner, også kan finde et tilbud.
DGI har fire brandværdier. Hvilken en passer bedst på dig og hvorfor?: Gejst og styrke er nok de to værdier, der passer bedst på mig. Det er det frivillige, der driver mig som individ, men det er fællesskabet og den styrke, der ligger der, som skal give resultaterne.
Baggrund: Jeg er opvokset i en foreningsfamilie og har altid været foreningsmenneske, men jeg er faktisk først i 2007 blevet aktiv frivillig indenfor idræt i Høng Løbeklub.
En favoritidrætsgren har jeg ikke rigtigt, jeg dyrker nok mest idræt for at kunne spise et stykke ekstra kage. Men du kan møde mig på cykel, til crossfit, til triatlon, til yoga og på et gymnastikhold - i hvert fald de år, hvor der er landsstævne. Og jeg er altid frisk på at prøve noget nyt.
Jeg er uddannet DGI Løbetræner og har trænet virkeligt mange nyløberhold. Ellers så dyrker jeg “administrativ sport” ved at være bestyrelsesformand i Høng Gymnastikforening, som er en flergrenet forening, formand for Kalundborg idrætsråd, idrættens repræsentant i folkeoplysningsudvalget og med i styregruppen Bevæg dig for livet visionskommune 2021-2026. Jeg er også i lokalrådet i Høng, fordi jeg gerne vil være med til at skabe aktivitet i byen.
Rent erhvervsmæssigt kommer jeg med kompetencer som personaleleder og specialist indenfor Training & Quality og Supply Chain fra et par store koncerner. Nu stortrives jeg som skolesekretær på en lille lokal skole. Det giver mig tid til livet og min frivillighed.
Hvilke områder er særlige vigtige for dig?
Jeg håber, at jeg kan være med til at sætte retning for fremtidens foreninger og understøtte de mange frivillige, som hver dag bruger tusindvis af timer på idræt i en eller anden form. Vi skal ikke undervurdere den livskvalitet, der er i frivilligt arbejde. Den skal vi værne om og sikre, at den kommer til at bestå i mange generationer efter os. Vi skal derfor i bestyrelserne i idrætsforeningerne blive bedre til at invitere ind og bygge vores bestyrelser op, så der er plads til nytænkning. Men på samme tid skal vi værne om de traditioner, der er i foreningerne, og som er en vigtig del af vores kulturarv.
Jeg vil meget gerne arbejde på, at DGI Midt- og Vestsjælland kommer tættere på foreningerne i landsdelen, så vi får stillet skarpt på deres behov for sparring, og dermed kan hjælpe foreningerne til at blive endnu mere attraktive og dermed gøre endnu flere aktive.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken en passer bedst på dig, og hvorfor:
Det er helt klart gejst. Der skal være gejst med i det, jeg laver, og det skal give gejst. Det må ikke være gråt og trist. Det gælder også det at være frivillig, som ikke må være en sur tjans, men som på den ene side gerne må være udfordrende, men på den anden side skal være sjovt og give gejst.
Jeg har været medlem af FC Bum BUm siden årsskiftet, hvor jeg blev involveret som en sparringspartner for at få flere unge piger og kvinder ind i deres forening. FC Bum Bum er en lille men aktiv forening, der er helt vild god til at få aktiveret de unge drenge, der ikke altid har et sted at være, eller et sted hvor de føler sig hjemme. Drengene mødes til træninger, får spillet noget bold og er med i et fællesskab, der er involverende og møder dem i øjenhøjde. Min primære rolle i foreningen er at give indblik i, hvordan man får aktiveret flere piger i idrætten, og hvilke fællesskaber der er vigtige at have i en forening der også skal kunne rumme piger.
Jeg har siden jeg var helt ung været elitesportsudøver i Taekwondo, og derfra også blevet aktiv i Rødovre Taekwondo klub, hvor jeg også er frivillig træner. I taekwondoforeningen har mit primære fokus været børn og ikke mindst de unge piger. Jeg har siden 2016 været hovedansvarlig for vores fællesskabs- og socialudvalg, der har haft til opgave at udvikle foreningens sociale fællesskaber. Dette arbejde har jeg taget med mig i FC Bum Bum, for at få skabt et bedre og mere bæredygtigt fællesskab for børn og unge.
Jeg har siden 2018 været kommunalbestyrelsesmedlem i Albertslund kommune, hvor jeg også er formand for kultur- og fritidsudvalget. Jeg har gennem mit kommunalpolitiske virke arbejdet for at få flere og bedre rammer for idrætten. Jeg har et solidt kendskab til, hvordan kommunerne fungerer, og hvordan foreninger og forvaltninger samarbejder med hinanden. Samtidig er jeg også socialrådgiverstuderende, hvor jeg på nuværende tidspunkt er i praktik i en børne- og ungeforvaltning
Foreningstilhør:
Jeg er medlem af Lynge-Broby forening. Jeg har mine rødder i fodbolden, hvor jeg selv har spillet i 14 år i forskellige klubber. Jeg er uddannet børnetræner og har været cheftræner i HBI, Køge BK og Fremad Valby.
Baggrund (job, uddannelse):
Gennem min gymnasietid har jeg lavet frivilligt arbejde. Jeg var bl.a. formand for Operation Dagsværk, hvor jeg var med til at få dobbelt så mange elever til at lave frivilligt arbejde. Alle de erfaringer jeg har gjort mig gennem mit frivillige arbejde, fik mig til at indse, at jeg elsker at arbejde sammen med andre mennesker og være med til at skabe glæde især gennem bevægelse.
Jeg læser Idræt og fysisk aktivitet på 2. semester på Københavns Universitet. Jeg sidder også i Advisory board i Impulspuljen, hvor jeg uddeler midler til unge, der skaber bevægelsesglæde for andre unge. Jeg har ansættelse i Parasport, hvor jeg udvikler og udfører inkluderende idrætsundervisning for folkeskoleelever.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken en passer bedst på dig, og hvorfor:
Ud fra DGI fire brandværdier passer målrettethed bedst på mig. Når jeg går indtil noget, så er jeg 100% fokuseret og engageret. Det er samtidigt særligt vigtigt for mig at det skal være en god proces som er inkluderende og gerne lærerig.
Foreningstilhør:
Formand i Vemmedrup IF
Baggrund (job, uddannelse mv.)?
Jeg hedder Thomas, er 47 år og er formand i Vemmedrup IF. Jeg er gift med Heidi, og vi har sammen 3 børn.
Jeg arbejder som produktchef i et IT firma i Tåstrup og har været der 15 år. Jeg har altid engageret mig i foreningsliv, både som udøver, træner og i bestyrelser.
Jeg er bekendt med det kommunale landskab og dets betydning for foreninger og idrætsaktive, og kan derfor bidrage til at præge politiske beslutninger, som påvirker foreninger og idrætsaktive. Jeg er også formand for skolebestyrelsen i Vemmedrup og har derfor flere indgange til det kommunale miljø.
Hvorfor du stiller op til bestyrelsen?
Foreningsliv ser jeg som en vigtig del af vores kultur. Der er bred enighed om både de sundheds og sociale fordele i at være med i en forening, og jeg vil gerne være med til at styrke det lokale foreningsliv og sikre, at DGI Midt- og Vestsjælland arbejder efter et tydeligt værdigrundlag og en klar vision og for at skabe de bedst mulige rammer og vilkår for landsdelens medlemsforeninger.
Det er en vigtig opgave at tale de frivilliges sag, så vi sammen bliver en stærk stemme i samfundsdebatten.
Vi skal dele de gode historier om foreningslivet, og jeg vil arbejde for at skabe en endnu stærkere foreningskultur og for at skabe bedre betingelser, så det bliver nemmere og sjovere at drive foreningslivet.
Jeg forsøger altid at følge med i trends så nuværende og kommende generationers behov og ønsker til attraktive idrætsfællesskaber bliver opfyldt og vil gerne være med til at sætte retning på udviklingen af idræts- og foreningslivet.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken en passer bedst på dig, og hvorfor:
Jeg synes, i al beskedenhed, at alle DGI´s 4 værdier passer forholdsvis godt på mig.
Det kommer meget an på situationen, hvorpå det ene frem for det andet er bedst at lægge vægt på. Jeg er generalist og forsøger altid at finde den rette løsning om det er en foreningen eller enkelt personen.
Foreningstilhør:
Sidder i bestyrelsen for Neptun Svømmeklub som ligger i Roskilde Kommune. Medlem af atletikklubben Ik Hellas i Roskilde.
Baggrund (job, uddannelse mv.):
Mit navn er Thomas Würgau Lindharth. Jeg er 48 år og bor i Roskilde med min familie - mine kone og vores to børn på 15 og 17 år.
Jeg har de seneste mange år arbejdet som leder på kundeservice og i montagevirksomheder. Som leder har jeg fokus på de værdier, som mennesker har og kan bidrage med i det daglige arbejde.
Jeg er uddannet civiløkonom med speciale i strategi og ledelse og har dertil en tømreruddannelse.
Jeg har siddet i Neptuns bestyrelse i 8 år. Det har været en tid, hvor klubben i, samarbejde med cheftræneren, har udviklet sig og øget medlemstallet meget. I bestyrelsen har vi haft fokus på fastholdelse af medlemmerne under corona samt arbejdet med vores bidrag til samfundet.
Som svømmeklub har vi valgt at favne de ukrainske flygtninge i Roskilde ved at oprette svømmehold for både børn og voksne. Vores fokus var at give dem et frirum, hvor de kunne være sammen gennem leg og svømmetræning.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken en passer bedst på dig, og hvorfor:
Fire gode brandværdier, som efter min mening hænger sammen og viser DGI fra den rigtige side af.
For mig er ordet GEJST det der passer bedst på mig som person.
Jeg har en enorm gejst og lyst til at udrette noget. Jeg bruger meget gejst til at opnå personlige resultater, gennemførelse af Ultraløb og maraton, samt lysten til at være en del af noget større og for andre. At kunne bidrage til at arbejde for at få flere til at bevæge sig vil give mig stor selvtilfredshed som intet andet kan overskygge.
Foreningstilhør:
Baggrund (job, uddannelse mv.)
Mit navn er Gitte Have. Jeg er 48 år gammel og bor i Hedehusene med min mand. Sammen har vi 5 drenge mellem 20 og 29 år, hvoraf den ene stadig er hjemmeboende.
Til daglig arbejder jeg hos Danske Handicaporganisationer i den økonomiske afdeling: et job der kræver indsigt i alle områder inden for handicapområdet, hvor vi skal udvise samfundssind og se det hele menneske. Jeg har i mange år været meget aktiv i bestyrelsesarbejde i alt lige fra selvejende institutioner til diverse foreninger. I sommeren 2022 blev jeg headhuntet til Vanløse Floorball, hvor jeg er med til at skabe samarbejde mellem 3 foreninger i København, så man optimalt bruger de frivillige kræfter, faciliteterne og får flere til at dyrke floorball.
I starten af 2021 blev jeg valgt ind i DGI Floorball, hvor jeg sidder som formand. Fra at være Elite-mor med stort ”E”, har jeg i min tid med DGI Floorball fået en ny tilgang til at se styrken i det at være en del af foreningslivet. Gennem bestyrelsesarbejdet, i min faglighed og som privatperson kæmper jeg for lige tilgang for alle.
DGI har fire brændværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken en passer bedst på dig, og hvorfor?
I min tid i DGI er jeg blevet mere bevist om, at jeg rummer alle fire brandværdier. Dog har jeg altid haft interesse i, hvordan foreninger udvikler sig, hvordan man kan styrke arbejdet bedst muligt og hvordan man optimerer, så det bliver lettere at være frivillig – så ’styrke’ må være den brændværdi, der passer bedst på mig.