Næste generation på dagsordenen til årsmøde i DGI Midt- og Vestsjælland

Hvordan får vi børnene med, og hvordan giver de unge lyst til at blive? Børn og unges bevægelsesglæde var i fokus, da foreninger i det midt- og vestsjællandske mødtes til årsmøde i Medborgerhuset i Taastrup. En aften med livlig debat, skulderklap til frivillige og kampvalg til bestyrelsen.

En pingvin, en giraf, byggeklodser og farvede bolde var i spil i Medborgerhuset i Taastrup til DGI Midt- og Vestsjællands årsmødet. Nok lyder det sjovt, men det var skam ganske alvorligt, for det handlede om at dele erfaringer og få inspiration til at få flere børn og unge med i foreningsfællesskaberne.

Flere foreninger var på banen sammen med konsulenter fra DGI Midt- og Vestsjælland og kultur- og fritidsforvaltningen i Høje-Taastrup Kommune for at fortælle om blandt andet cykellege i børnehaver, den gode velkomst i idrætsforeningerne, om hjælpetræneruddannelser og GO!

TIK Gymnastik er en af de foreninger, der arbejder med GO!

”Vi kan helt klart bruge det til at styrke den røde tråd i vores børnegymnastik i foreningen. GO! giver os et fælles sprog i bestyrelsen og mellem instruktørerne, så vi kan gøre det endnu bedre at være med i vores forening. Vi er kun lige begyndt, men jeg glæder mig allerede til at opleve, hvad det kan udvikle sig til”, siger formand for foreningen, Jette Poder.

Foreningen er kernen
”Vi vil være tæt på vores medlemsforeninger, det må der aldrig være tvivl om. Vi skal kunne samarbejde om både store og små ting i både store og små foreninger”, sådan sagde Bruno L. Hansen, formand for DGI Midt- og Vestsjælland, i sin beretning. Afsættet var foreningsidrætten post corona, hvor nogle er på benene igen, mens andre idrætsforeninger stadig kæmper for at komme op på niveau.

”Foreningsfællesskaberne er vigtige som aldrig før. Det understreger den seneste sundhedsprofil også, hvor især unge pigers trivsel er alarmerende lav. Vi skal derfor have alle medlemmerne tilbage og endnu flere med, så vi sammen kan bidrage at øge den fysiske og mentale sundhed”, sagde Bruno L. Hansen.

I DGI Midt- og Vestsjælland er samarbejdet med de 17 kommuner i landsdelens geografi et prioriteret område. Men det er hele tiden med foreningsidrætten for øje.

”Hver gang vi er ude i en af kommunerne, har vi foreningen med ved bordet eller med i rygsækken. Jeg er overbevist om – og vi oplever det allerede som her i aften i Høje-Taastrup, at det er i samspillet, vi kan skabe idræt, der gør en forskel”, sagde han.

Henrik og Sussi gør en forskel
Traditionen tro blev der uddelt et solidt skulderklap til frivillige, der har gjort en ekstra stor indsats. I år var børn og unges bevægelsesglæde temaet til Du gør en forskel prisen. 37 ildsjæle var indstillet, og ud af dem var tre nomineret. Nemlig Trine Hau fra Skælskør Gymnastikforening, Sussi og Hans Henrik Andersen fra Mullerup Skytteforening og Michael Stephensen fra Brøndby Badmintonklub. Det blev Sussi og Hans Henrik Andersen fra Mullerup Skytteforening, der løb med prisen for deres store arbejde i foreningen.

”Jeg synes bare, det giver så meget igen at hjælpe de unge. Den glæde, de har, den synes vi, er lige så sjov, som når vi selv står og skyder. Jeg håber, de får følelsen af at være hjemme. At være en del af et hold og være fælles om det, vi gør. Vi gør det jo bare for sjov. For hyggens skyld, og for børnenes skyld. Så ja, det er en ære”, siger Sussi Andersen.

Kampvalg til bestyrelsen
Der var rift om pladserne til bestyrelsen. Efter et spændende valg med fire kandidater Anne Grethe Thede, Trine Birkmose, Niels Poulsen og Hediye Temiz blev Anne Grethe Thede, Trine Birkmose og Hedye Temiz valgt til bestyrelsen. Niels Poulsen blev efterfølgende valgt som 1. suppleant, mens årsmødet gav bestyrelsen bemyndigelse til at finde en 2. suppleant.

Hvad vil vi i DGI Midt- og Vestsjælland?

  • Flere børn skal opleve idrættens fællesskaber
  • Flere unge skal deltage i idrætternes fællesskaber
  • Det skal være lettere at drive en forening
  • Nye fysiske motionsarenaer skal prioriteres
  • Vi vil arbejde målrettet med interessevaretagelse for at styrke foreningsidrættens vilkår
  • Strategisk samarbejde med de 17 kommuner skal gøre flere idrætsaktive