Et årsmøde i genstartens tegn

I inspirerende og imponerende rammer hos Tune IF mødtes foreningslivet i det midt- og vestsjællandske til årsmøde for at tale om genstart, administrativt bøvl og for at fejre frivilligheden.

”Jeg ved godt, at mange af jer skal til at bygge foreningen op igen. Fortæl os, hvordan vi kan hjælpe jer. For det er ikke nemt, vi ved det godt. Vær med til at hjælpe os med at hjælpe jer”.

Sådan lød det fra formand Bruno L. Hansen i bestyrelsens beretning på årsmødet. For corona har betydet, at mange idrætsforeninger har mistet medlemmer. Det skal der findes løsninger på, nu hvor der igen er grønt lys til at mødes igen.

Han kunne også løfte sløret for de kommende års arbejde i landsdelen, som tager udgangspunkt i DGI’s strategiske grundlag, hvor bevægelsesglæde er centralt.

”Foreningen er fortsat kernen, det er der ingen tvivl om. Vi har talt med frivillige, foreninger og medarbejdere om, hvad det vigtigste er at prioritere. Vi har en ambition om at få endnu flere børn og unge med i aktive fællesskaber, satse på aktive voksne og sunde seniorer”, siger Bruno L. Hansen.

Byen med de mange medlemmer

Årsmødet bød også på en rundvisning i Tune IF’s faciliteter og oplæg om, hvordan foreningen arbejder med at få flere med i fællesskaberne. Foreningen ligger i en by, hvor næsten alle indbyggere er medlem.

”Her kan man virkelig mærke, hvad en forening kan, når den fanger, hvad der sker omkring den. Her er alle de klassiske idrætstilbud og flere til. Og her er også en lang række sociale aktiviteter som fx Tænkeskolen og Rollatorklubben”, siger Bruno L. Hansen.

Kendte og nye ansigter til bestyrelsen

Formand Bruno L. Hansen og de to næstformænd Majken Nielsen og Anders Bo Hansen var på valg og blev alle tre genvalgt. Niels Petersen formand i K9 Run4Fun og formand i Høng GF, Trine Birkmose, blev valgt som suppleanter til bestyrelsen.

Et skulderklap til Bjarne

Afdelingsformanden i Tømmerup Gymnastik & Ungdomsforening Bjarne Christiansen fik overrakt ”Du gør en forskel-prisen” i DGI Midt- og Vestsjælland i 2021. En pris, der gives til en person eller et hold i en af de 800 foreninger, der er medlem i landsdelen.

Bjarne Christiansen begyndte i foreningen, da han var seks år gammel. Nu er han 58 år. Han har været udøver, træner og afdelingsformand. Først i gymnastikken siden i håndbold og fodbold. Han kridter banerne op, arrangerer turneringer, bestiller medaljer, sidder ved dommerbord og kører med holdene til fodboldkampe. Og så melder han sig altid som den første, når andre afdelinger i TGU har brug for hjælp, eller der skal bruges personale til Tømmeruphallen ved fester, banko eller musikkoncerter.

”Vi vil gerne være med til at anerkende de fantastiske frivillige, der hver eneste dag gør en kæmpe forskel i idrætsforeningerne. Uden dem var der slet ikke noget foreningsliv for børn, unge, voksne og ældre. Vi tænker måske ikke altid over det i hverdagen, så vi ville gerne skabe en anledning til et ekstra stort tak i forbindelse med vores årsmøde", siger Sussi Amanda Munch, der er bestyrelsesmedlem i DGI Midt- og Vestsjælland.