Mere bevægelse i skole og institution

Vil I som skole eller institution gerne have mere fokus på bevægelse? Få inspiration til forløb, kurser og aktiviteter til både lærere og pædagoger her på siden.

Skoler

DGI tilbyder idrætskoncepter målrettet skoler, med fokus på idræt, leg og bevægelse og på at skabe optimale rammer for børnenes trivsel, udvikling og læring. Bliv opkvalificeret og sæt kropslig dannelse, udvikling af fysiske færdigheder, kropsbevidsthed og bevægelsesglæde i centrum. Vi har helt sikkert et koncept, der lige nøjagtig passer til jeres behov.

Certificeringer

Med en DGI certificering bliver jeres personalegruppe klædt på til at gøre idræt, leg og bevægelse til en integreret del af hverdagen. I lærer, hvordan idræt, leg og bevægelse kan skabe øget trivsel og udvikle børns sociale, motoriske og kognitive kompetencer. I får idéer til konkrete bevægelses-aktiviteter både inde og ude og lærer at planlægge langsigtede og målrettede aktivitetsforløb. Læs her, om hvilke muligheder I har for certificeringer:

”Den Åbne Skole”

Kickstart samarbejdet mellem foreninger og skoler. Med ”Den Åbne Skole” forpligter skolereformen folkeskolerne til at inddrage det lokale forenings- og kulturliv i undervisningen. Med vores kendskab til foreningslivet kan vi bidrage til at styrke samarbejdet mellem skoler og foreninger i din kommune.

Kontakt projektkonsulent indenfor skole- og institutionsidræt Kit Frøling, og hør mere om mulighederne i dit område.

Kurser for skoler og institutioner

Få ny inspiration til at få mere bevægelse i skolen. Tag på kursus sammen med dine kolleger, og sæt fokus på netop det I har behov for I jeres teams.

Her er eksempler på forskellige moduler, hvor vi kan hjælpe med ny inspiration og nye kompetencer:

 • Bevægelse i skolens arenaer
 • Kropslig læring
 • Science i naturen – naturen som legeplads
 • Dans og udtryksformer
 • Børneyoga
 • Slåskultur
 • Motorisk udvikling og skoleparathed

Har I andre emner, hvor I ønsker inspiration, så tag fat i vores projektkonsulent Kit Frøling, og hør om mulighederne for at opfylde jeres behov.

SMARTsport

Udnyt teknologien og få mere bevægelse ind i undervisningen. I SMARTsport kombineres bevægelse og teknologi med læring. Vi har samlet de bedste apps målrettet dine specifikke klassetrin. Kurset er for lærere og  pædagoger, som ønsker variation i undervisning og aktiviteter.

Boost Trivslen

Boost trivslen hos børn og unge. Det kan være svært at se, når børn og unge har ondt i selvværdet og ikke trives. Derfor er DGI og Psykiatrifonden gået sammen om at øge trivslen blandt børn og unge. Sæt fokus på inklusion og børn med særlige behov og få værktøjer til at styrke trivslen blandt børn og unge. Book en workshopdag til lærerteamet med fokus på trivsel i idrætstimen samt at håndtere børn med ADHD/autisme i idrætssammenhæng. Bliv inspireret og læs mere om Boost Trivslen.

Street mentor

En street mentor-uddannelse klæder eleven på til at lære fra sig, inspirere og motivere i gadeidrættens fællesskaber. Tæt på hver fjerde mellem syv og femten år dyrker gadeidræt. At kunne lære fra sig, lave session og skabe god stemning er vigtige kompetencer for unge mennesker i dag. Læs mere om Street mentor, og skriv eller ring til os for at høre mere om denne mulighed for jeres elever.

SMART Training

Hold elevernes hjerne i topform med en træningsform, der styrker hjernens ydeevne og kapacitet. Bliv klædt på til at give hukommelse og koncentrationsevne et boost med SMART Training. Ligesom musklerne bliver slappe, hvis de ikke bevæges regelmæssigt, så mister hjernen også langsomt sin styrke, hvis den ikke bliver stimuleret. For at holde hjernen i topform skal den løbende have nye udfordringer, der kræver koncentration og fokus. Få masser af gode øvelser og teknikker med hjem i rygsækken med dette kursus. 

Valgfag

Giv skolens elever mulighed for at få ekstra kompetencer i rygsækken og udbygge deres CV. Tilbyd tidssvarende valgfag, som gør skolen attraktiv og elverne motiverede. 

Trænerspiren

Med Trænerspiren får eleverne en træneruddannelse gennem et anderledes og praksisorienteret valgfag for 7. – 10. klassetrin. Med i uddannelsen er 30 timers undervisning og herover foreningspraktik. Se og læs mere om Trænerspiren og kontakt os for nærmere info. 

Gadeidræt i folkeskolen

Mange folkeskoler har masser af gode initiativer til at dyrke den urbane idræt, og flere har investeret i faciliteter hertil. Men det er de færreste skoler, der mestrer at udnytte potentialet. DGI tilbyder valgfaget Street Agent i idræt, så mangler I ny inspiration, til at udnytte jeres potentiale, så kontakt os.

Eventspiren

Eventspiren er en eventuddannelse til elever. Uddannelsen slutter med afholdelse af et planlagt event og giver mulighed for foreningskobling. Ring til os og hør mere om uddannelsen.

Idrætsfaget

Hent ny inspiration til idrætsfaget, emneugen eller idrætsdagen. Nedenfor er listet forskellige idrætter, og de muligheder vi tilbyder indenfor idrætten. Har I spørgsmål eller særlige ønsker, så kontakt os gerne, og vi finder lige netop den idrætskonsulent, der kan hjælpe jeres skole eller institution. 

Tidtagning:

Med et tidtagningsanlæg er det kun fantasien der sætter grænser for aktiviteten. Forskellige discipliner kan kombineres, og en klasse- eller skoledyst kan blive ekstra sjov med et tidtagningsanlæg. Motionsløb, triatlon, biatlon, cykling, MTB, crossløb, rulleskøjteløb og havsvømning er bare nogle af alle de muligheder, der er, og kombineret med fx skydning med IR våben kan en aktivitetsdag motivere og aktivere alle elver. Alle kan være med uanset fysisk niveau, og anlægget tilpasses de fysiske rammer som I har. Det er muligt at koble idræt og læring og inddrage fagligheden i flere fag. Et samarbejde med den eller de lokale foreninger er også en mulighed.

Floorball

Sæt floorball på skemaet og få som lærerteam tips og fifs til et godt forløb på 2-5 uger. Har I en lokal klub i nærheden, er det oplagt at få dem med ind over set uppet.

Håndbold:

Med et DGI skolehåndboldforløb for 1-5 klassetrin kobles den lokale forening til idrætsundervisningen. Som lærer får du ny inspiration, og eleverne får gode håndboldoplevelser sammen med deres klassekammerater, og måske lyst til at prøve at spille håndbold i deres fritid.

Et forløb med håndbold i idrætsfaget kan naturligt afsluttes med et DGI skolehåndboldstævne. Mød andre skoler og dyst om medaljerne.

Badminton:

DGI Badminton og Badminton Danmark står bag et initiativ, Badminton i Skolen, der skal øge interessen for badminton - både i skolen og fritiden. I kan vælge mellem 4 tilbud, som har til formål at skabe glæde og udvikling hos den enkelte elev. Ethvert forløb kan tilpasses netop din skoles behov og ønsker. 

Tennis:

Få besøg af en DGI instruktør på jeres skole og få fyldt skoletasken med inspiration til tennis i idrætstimerne. Læs mere om Klar-parat-Tennisstart.

Basketball:

Sæt fokus på basketball i skole og/eller SFO, og få eventuelt et samarbejde op at stå med en basketballklub. Giv og et ring, og vi hjælper med det rette netværk.

Løb med børn:

Få masser af inspiration til at sætte fokus på løb i idrætsundervisningen. Vores løbekonsulent guider jer ud fra jeres behov.

Fodbold:

Ingen idrætsundervisning uden fodbold. Slut jeres fodboldforløb af med skolefodbold, og få en fed dag hvor I kæmper om titlen som kommunens bedste hold. Ring og hør, hvad vores fodboldkonsulnet kan gøre for jer.

Gymnastik:

Sæt fokus på motorik, styrke og bevægelighed i idrætsundervisningen. Bliv inspireret til nye øvelser, dans, fysisk træning, brug af airtrack og alle redskaberne i redskabsrummet. Eller bliv kvalificeret til at benytte minitrampolin i undervisningen. Vores gymnastikkonsulenter kan hjælpe jer med nyeste trends og viden.

Skydning

Få skydning på skoleskemaet, og oplev hvor meget der er at byde på. Sikkerheden er i top, hvad enten det er bueskydning, IR-våben eller luftvåben. Vi gør det nemt for jer med alt materiale samlet i en trailer. En mulighed er Skole DM i skydning, som er en turnering for 5. klasser. 

Institutioner og dagplejere

Sæt fokus på kropslig dannelse og på at udvikle børnenes fysiske færdigheder, kropsbevidsthed og bevægelsesglæde. DGI tilbyder idrætskoncepter målrettet institutioner og dagplejere, der gør idræt, leg og bevægelse til en integreret del af hverdagen og skaber optimale rammer for børnenes trivsel, udvikling og læring. 

DGI Certificeret Dagplejer

Bliv DGI Certificeret Dagplejer og sæt fysisk aktivitet og bevægelsesglæde på dagsordenen. Gør din dagpleje til et attraktivt valg for forældre med en profil, der tager højde for trivsel, motion og sunde vaner. Du får med denne uddannelse kompetencer til at skabe optimale rammer for en sjov og aktiv hverdag for dine dagplejebørn.

DGI Certificeret Børnehave & Vuggestue

Sæt fokus på trivsel og læring gennem idræt, leg og bevægelse og få en stærk profil som idrætsbørnehave- og vuggestue. Som DGI certificeret børnehave og vuggestue bliver idræt, leg og bevægelse til en integreret del af hverdagen i jeres institution, og I får værktøjer til at skabe de mest optimale rammer børnenes trivsel, udvikling og læring.

Kurser til institutioner og dagplejere

Få ny inspiration til at få mere bevægelse i hverdagen. Tag på kursus sammen med dine kolleger, og sæt fokus på netop det, I har behov for hos jer. Her er eksempler på forskellige inspirationsmoduler, hvor vi kan hjælpe med ny inspiration og kompetenceløft:

 • Motorisk udvikling, sanseintegration og skoleparathed – for vuggestuebarnet og børnehavebarnet
 • Bevægelse i alle arena
 • Børneyoga og mindfulness
 • Bevægelse i forhold til læreplanstemaer
 • Naturen som legeplads
 • Parkour – hvordan kommer man igennem legepladsen hurtigst muligt
 • Slåskultur

Har I andre ønsker til inspiration, så tag fat i vores projektkonsulent Kit Frøling, og hør om mulighederne for at opfylde jeres behov.