Idræt på Fælleden

Fælleden i Holbæk har en stolt tradition for at danne rammen om aktive udøvere og tilskuere. Sådan bliver det også i 2021, selvom regler og restriktioner naturligvis vil påvirke idrætseventen.

Det er svært at spå om fremtiden, især i de her coronatider. Men en ting er sikkert, hvis retningslinjerne er som nu, kan Idræt på Fælleden afvikles men med andre aktiviteter end normalt.

”Det er noget af en opgave at få det hele til at falde på plads. Vi krydser fingre for, at restriktioner og retningslinjer ikke bliver mere restriktive end nu. For på den måde kan vi stadig samle begejstrede idrætsudøvere på Fælleden 19. juni i år”, siger Søren Leth og fortsætter:

”Fælleden er et stort areal, så der er god plads og mulighed for at holde afstand. Men der er da bestemt en masse detaljer, der skal styr på, så alle får en god og tryg oplevelse. Som det ser ud nu, kan vi byde velkommen til løbere i alle aldre”.

Ingen opvisning i år

En af de helt store idrætter til eventen er traditionen tro gymnastikken. Her har flere tusinde gymnaster fra store dele af Sjælland mødtes for at vise hinanden, hvad de har arbejdet med i løbet af sæsonen. Men efter en turbulent gymnastiksæson bliver Idræt på Fælleden 2021 uden gymnastik på programmet.

”Det er simpelthen så ærgerligt, at gymnastikken ikke er med i år. Men når vi mødes på Fælleden, så er det for at lave gymnastikopvisninger. Langt de fleste gymnastikhold har været lukket ned på grund af corona, og selvom vi nu kan træne udendørs, så er der få hold, der har en opvisning klar. Derfor har vi valgt ikke at være med i år. Men der må ikke være tvivl om, at vi glæder os til igen at kunne samles og dyrke fællesskabet på tværs af foreninger”, siger Merete Diana Hansen, der er formand for DGI Midt-og Vestsjælland Gymnastik og Fitness.

Tradition møder fornyelse

Idræt på fælleden bygger videre på den stolte tradition fra Høvestævnet, hvor mange idrætter gennem mere end 25 år har dystet i sommervarmen. Idræt på Fælleden har videreført traditionen og tilført nye aktiviteter. På den måde er det et moderne idrætsstævne.

”Trods corona vil der være aktivitet på Fælleden i år, og den 18. juni 2022 vender Idræt på Fælleden tilbage i en endnu stærkere udgave”.

Følg med på www.facebook.com/idraetpaafaelleden