3. Etape - Bispebjerg, 19. juni (5 km)

Den lille grønne

På 3. etape er det området omkring Bispebjerg, Lersøparken og Ryparken der danner rammen for løbet. Årets korteste etape er blot 5 km lang, så du har god mulighed for at give den fuld gas!
START/MÅL: Bispebjerg Bakke 23, 2400 Kbh. NV.

På etapen kommer du bl.a. til at løbe på Lersøstien og Bøllemosegårdsvej der går gennem Lersøparkens og Bispebjergs grønne og hyggelige kolonihavområde. Ved Ryparken Station krydser ruten over Lyngbyvejen, på den nye bro der leder dig i retning af Ryvangens Naturpark. Her vender ruten og sender dig hjemad mod Bispebjerg og Lersøparken igen. Vi slutter med et opløb på stigningen op ad Bispebjerg bakke.

Rammen om start- og målområdet på dagens etape er Lersøparken der ligger som et stort, fredet, grønt område over for Bispebjerg Hospitals gamle hovedindgang. Parken blev etableret i 1908-13, hvorefter der blev opført kolonihaver langs parken. Oprindeligt lå der en naturlig sø, kaldet Lersøen, som strakte sig fra nutidens Lyngbyvej til den nordlige ende af Nørrebrogade.

I den modsatte ende af ruten løber du kortvarigt ind i Ryvangens Naturpark, et tidligere militærområde, hvor tyskerne under 2. verdenskrig henrettede danske modstandsfolk. Parken rummer i dag en fredet mindepark og en naturpark, hvor folk løber, rider, griller og ser på områdets får og heste der afgræsser dele af parken.

Ruten

3 etape-KBH-3. etape.png

Se interaktivt rutekort her

Vi skyder etapen i gang i Lersøparken ved det store grønne græsareal/fodboldbanerne ved den gamle hovedindgang til Bispebjerg Hospital. På den første kilometer kan du glæde dig til en hyggelig strækning på en smal cykelsti gennem et grønt kolonihaveområde. Herefter går turen over den nybyggede bro, der fører dig over Lyngbyvej.

Ved 2 km-mærket kommer du til Ryvangens Naturpark. Her får du en kort tur ind i skoven på de små skovstier, og husker du at kigge til højre, vil du mellem de forårsgrønne træer kunne skimte søen. Efter 2,5 kilometer løber du 500 m med "Ryparken" på den ene side, og Ryparken Idrætsanlæg på den anden.

For enden af Ryparken rammer du 3 km-mærket, hvor du svinger ned mod Ryparken Station, og igen løber under Lyngbyvej ved den nybyggede tunnel. Herfra går turen hjemad gennem kolonihaveområdet igen, hvorefter etapen afsluttes med en 200 meters opløbsstrækning langs fodboldbanerne op mod Bispebjerg Hospital og målstregen.

(Vi tager forbehold for ændringer)