Sådan får du esport i foreningen

Her får du en guide til, hvordan din forening opstarter esport.

1. Find jeres vej

Hvis I er en etableret idrætsforening med et ønske om at starte esport op, så er det først og fremmest vigtigt, at I vælger den vej for esport, der harmonerer med foreningens visioner, vedtægter og muligheder. Det er ikke alle foreninger, der kan og vil starte esport op på samme måde. Nogle ved måske slet ikke, hvad esport er, og hvad esport kan gøre i jeres forening.

Hos DGI har vi et stærkt samarbejde med esportskonsulenter, der har indsigt i spillene, deres styrker og svagheder, og ved, hvad esport kan. Vi kan hjælpe jer med at finde jeres vej og sikre, at esporten harmonerer med jeres øvrige foreningsværdier og organisation.

Hvis du står alene, eller I har samlet en gruppe, som har en drøm om at starte en esportsforening op fra bunden, kan vi hjælpe jer med at komme i gang med jeres esportsforeningsprojekt.

2. Opbyg en solid organisation omkring aktiviteten

Når I har fundet jeres vej, og I ved, hvorfor I vil esport, er næste trin at finde ud af, hvordan I skal strukturere foreningen omkring esport. Her kommer spørgsmålet så:

”Hvordan bygger man en esportsforening op, og hvordan finder man den
nødvendige frivillige drivkraft?”.

Foreningskonsulenterne hos DGI er eksperter i, hvordan man opbygger en succesfuld forening. De kan være behjælpeligt, når I skal rekruttere og fastholde jeres frivillige ildsjæle.

3. Få styr på økonomien

Esportsfaciliteter og undervisning kræver ressourcer. I skal finde ud af, hvilket udstyr, I skal købe til jeres specifikke behov, hvor I skal købe det, og hvor pengene skal komme fra. Indkøb, opsætning og funding af faciliteter til esport kræver stor omtanke og en god plan. Hos DGI kan vi give økonomisk rådgivning, der sikrer kvalitet i faciliteter og sparer penge i det lange løb.

4. Skab en sund og lærerig esportstræning

Ligesom i alle andre sportsgrene er en esportsspiller nødt til at arbejde målrettet med at udvikle sig for at blive bedre. Udviklingen kommer ikke nødvendigvis af sig selv, når man spiller konkurrencecomputerspil. Det kræver en god træner og et stærkt fællesskab, der skaber udviklende rammer for spilleren.

Esport kan være sundt, lærerigt, dannende, folkeoplysende, integrerende og meget mere, men det kan også blive til en ligegyldig foreningssponsoreret netcafé. Ved at aktivere og inddrage børn og unge i et samspil med kvalificerede og engagerede instruktører, kan I løfte opgaven og gøre jeres esportsforening til en succeshistorie.

DGI kan hjælpe jer med at finde og uddanne instruktører til jeres e-sportshold. Instruktører, som ikke blot fokuserer på at dygtiggøre medlemmerne i spillet, men også på at udvikle dem som mennesker.