Ålek 2019

Som den sidste nordiske stævnearrangør indbyder Ålandsøerne til et NORDLEK-stævne for folkedansere og spillemænd fra 16. til 21. juli 2019.

Det bliver et ganske unikt stævne på en unik lokation: Ålandsøerne er en øgruppe med ca. 6.500 øer og klippeskær der ligger mellem Sverige og Finland, og har siden 1921 været en selvstyrende og demilitariseret del af Finland. Øgruppen har eget flag og det officielle sprog er svensk.

Der er planlagt en forrygende uge i Folkedansens tegn, og du kan se programmet her.

Hvem kan deltage?

Da det er et lille stævne er der begrænset deltagerantal, og Danmark har en kvote på 50 deltagere.
Der er åbent for både dansere og spillemænd, men på grund af det begrænsede deltagerantal, forventer vi, at alle deltager aktivt i stævnet. Det vil sige, at man deltager i PR – og fællesopvisninger. Deltagerne kan evt. blive opdelt i flere opvisningsgrupper.
Gruppeledere på Åland bliver Hanne Holse, DGI og Claus Lisberg, Spillemandskredsen.


Hvordan tilmelder man sig?

For at styre deltagerantallet vil tilmeldingen foregå ad 2 omgange. Man skal i første omgang tilmelde sig elektronisk på www.nordlek.dk

Fristen for foreløbig tilmelding er 1. februar 2019 og her vil nationalkomitéen så se på deltagerantallet. Hvis der er 50 eller derunder der har tilmeldt sig, vil alle tilmeldte modtage besked om deltagelsen, og få information om hvordan der skal betales for stævnet.
Der skal ikke betales ved den foreløbige tilmelding.

Du kan læse mere om tilmeldingsproceduren her.


Hvordan kommer man til Åland?

Der er en lufthavn ved Mariehamn, men der er ingen direkte flyforbindelser fra Danmark. En flyrejse kræver flyskift i Arlanda Lufthavn i Sverige.
Det mest almindelige er med en færge fra Sverige, og der er 3 forskellige muligheder. Fra Stockholm til Mariehamn der tager ca. 5 timer, Fra Kappellskär til Mariehamn på 2½ time og fra Grisslehamn til Eckerø på 2 timer. Det er forholdsvis billigt at sejle, og der er toldfrit salg undervejs.
Se hjemmeside-adresser for færgernes sejlplaner og priser på www.nordlek.dk.

Hvor skal man bo?

Der er mulighed for at bo på skolelogi. Derudover skal man selv sørge for logi. Der findes både hoteller, hyttebyer og campingplads i Mariehamn. Der findes hjemmesideadresser på www.nordlek.dk til de forskellige muligheder.

Ungdomslejr på Åland 14. til 16. juli.

I dagene forud for Ålek 2019 stævnet, vil der blive en ungdomslejr, som der har været ved de sidste 2 NORDLEK-stævner. Stævnet er arrangeret for aldersgruppen 15 til 25 år.

Det foreløbige program er i hovedpunkter:
Søndag 14. juli: ankomst og indkvartering, aftensmad, aftendans.
Mandag 15. juli: Danse og melodier fra de forskellige lande med ligheder og uligheder, og snak om et opvisningsprogram, Udflugt, sløjd workshop og nordisk dans.
Tirsdag 16.juli: Træne opvisningsprogram til åbningen af Ålek 2019, udflugt og åbning af stævnet.

Priser og tilmeldingsfrist og -procedure kendes ikke endnu, men hold øje med www.nordlek.dk hvor alle oplysninger vil blive lagt ud så snart vi kender dem.

Følg også med på Facebookgruppen Ålek 2019.