KØR MED GO' STIL i skoven

Ved du, hvornår du udviser GO' STIL på din mountainbike?

Kan du godt lide at trille ud på MTB alene i skoven, eller måske med vennerne eller veninderne, så har du helt sikkert styr på, hvad 'man gør', og hvad man 'ikke gør' derude på mountainbike-sporene.

Men måske er der noget, du ikke har tænkt på? Derfor har vi lavet disse fem gode råd til, hvordan man får GO' STIL I SKOVEN.

1. Hjælp med at pas på naturen

Det er vigtigt, at vi sammen passer godt på skoven. Lad være med at smide skrald i naturen, og ryd op efter dig selv.

....Det er GO' STIL at efterlade skoven, så den er mindst lige så pæn, når man kører ud af den, som da man kørte ind.

2. Ofte er du ikke alene i skoven

Du skal være påpasselig, når du kører i skoven. Selvom du kører i mountainbike-sporene, kan der både være børn, dyr eller andre mountainbikere.

...Det er GO' STIL at se sig for og signalere klart med ringeklokken, når du nærmer dig nogen, der måske ikke er opmærksomme på dig.

3. Kør som et tog: Brug mountainbike-sporet

Dygtige og passionerede mennesker har brugt tid på at lave mountainbike-spor til dig. Vis dem anerkendelse og respekter det arbejde, de har gjort.

...Det er GO' STIL ikke at ødelægge eller ændre på mountainbike-sporet. Hvis du gerne vil være med til at ændre på mountainbike-sporet, så kontakt den lokale klub eller sporbyggerlaug, og hør, om du kan bidrage.

4. Ingen er sporløst forsvundet i skoven

Sæt dig ind i, hvor du må køre. Der findes flere apps, hvor du kan finde de bedste mountainbike-spor i landet.

...Hvis du kører udenfor de officielle mountainbike-spor, så husk at det er GO' STIL at sætte dig ind i reglerne for, hvor du så også gerne må køre.

5. Det er GO' STIL også at komme hjem igen

Du skal kende dine begrænsninger på en mountainbike, og især hvis du kører i ukendt terræn. Kig dig for, og træk hellere én gang for meget ned af en nedkørsel end én for lidt.

...Det er fint at køre på de udfordrende mountainbike-spor, men det er GO' STIL at komme sikkert hjem igen.

God tur i skoven!

Det siger loven

  • Når du cykler i skoven, skal du følge naturbeskyttelsesloven og færdselsloven. Højevigepligten gælder også her!

  • Du må cykle på menneskeskabte skovstier og veje, som er egnede til cykling. I private skove må du cykle fra kl. 06.00 til solnedgang. I statsskove må du cykle på afmærkede mountainbike-spor. Ejeren af skoven kan give lov til mere end, hvad der er fastsat i de generelle lovbestemmelser.

  • Du må ikke lave dine egne mountainbike-spor i skoven. Du må heller ikke cykle i skovbunden, på dyreveksler, klitter, stendiger og lignende

Vis mere Vis mindre

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger